Szárnyal az Alpine Dzsiddában, és még tovább gyorsulhat a csapat - F1VILÁG.HU

Szárnyal az Alpine Dzsiddában, és még tovább gyorsulhat a csapat

HIRDETÉS
A bahreini küszködés után remek formában teljesített a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj pénteki edzésnapján az Alpine csapata.
Esteban Ocon (FRA) Alpine F1 Team A523.  Formula 1 World Championship, Rd 2, Saudi Arabian Grand Prix, Friday 17th March 2023. Jeddah, Saudi Arabia.

A francia istálló sima nyitónapon van túl Dzsiddában, ahol természetesen igyekeztek a legtöbbet kihozni a pénteken megtartott két szabadedzésből. Az Alpine A523-as kódjelű versenyautója igencsak erősek tűnik a tempós utcai pályán, Esteban Ocon ugyanis a 4., míg Pierre Gasly a 6. legjobb idővel zárt. Utóbbi versenyző a kezdést látva bizakodóan várja a folytatást, és természetesen szeretné a legtöbbet kihozni a szombati időmérőből, hogy pontokért harcolhasson a vasárnapi futamon.

„Meglehetősen elégedett vagyok” – mondta a francia pilóta. „Erős pénteki napot zárt a csapat, remek potenciál van bennünk, jó tempót mutattunk, szóval nagyon pozitív a kezdés.”

„Van még persze néhány dolog itt-ott, amivel nem vagyok teljesen elégedett, szóval még több van ebben, de a köridőket látva úgy tűnik, ott vagyunk.”

„A versenytempónk jónak tűnt. Persze még át kell rágnunk magunkat a számokon, de alapvetően elég erősnek tűnünk, szóval nagyon szoros csatára számítok, hasonlóképp, mint Bahreinben, főleg az időmérőn, 1-2 tizeden belül 7-8 autó lesz a Q3-ba jutásért. Szóval fontos, hogy mindent letisztázzunk szombatra.”

Gasly Bahreinben nem tudott jól szerepelni az időmérőn, így most kétségkívül jobb rajtpozíciót vár: „Szeretnénk egy normális rajtpozícióból indulni, ha pedig kihozunk mindent az időmérőből, akkor erős helyzetben lehetünk a versenyen.”

Az Alpine másik versenyzője, Esteban Ocon ugyancsak elégedett, sőt, szerinte a mai időmérőre még tovább gyorsulhatnak.

„Produktív pénteki napunk volt, különféle dolgokat próbálgattunk, amik segíteni fognak bennünket úgy az időmérőn, mint versenykörülmények között” – fogalmazott a rutinos versenyző. „Az autó eddig erősnek tűnik, és azt gondolom, még többet ki tudunk hozni belőle a szombati időmérő előtt. A csapat nagyszerű munkát végzett ma azzal, hogy teljesíteni tudtuk a programot, és keményen fogunk dolgozni azért, hogy jó helyzetben legyünk szombaton.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!