Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Szárnytörés és 90 milliós kár a Red Bullnál

F1, Red Bull Ring, Pirelli, kerbs
Fotó: Pirelli
A Red Bull és a Mercedes csapatai arra kérik a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA), változtassanak az osztrák Forma-1-es versenypálya kerékvetőin, miután a pénteki nyitóedzésen több versenyautó is megsérült miattuk.

Néhány perccel az első edzés leintése előtt piros zászlóval meg kellett szakítani a körözést, Nico Hülkenberg autójának első szárnya ugyanis félig letört, miután a pálya utolsó előtti kanyarjában túl szélesen fordult, és agresszíven ráhajtott az egyik külső kerékvetőre.

Ezeket a sárga elemeket azért helyezték el a versenypályán, hogy elvegyék a versenyzők kedvét a kanyarok kiszélesítésétől – egyes csapatok szerint azonban változtatni kellene.

„Elég komoly kihívás” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„Eddig három első szárnyon vagyunk túl. Körülbelül 250 ezer fontnyi (90 millió forint) a kár. De nem vagyunk ezzel egyedül. Meggyőződésem, hogy lesz még panasz ezekre a sárga kerékvetőkre.”

„A versenyzők tudják, hogy ott vannak, de szerintem a szögük miatt mindenképpen érdemes lenne vetni egy pillantást rájuk. Elég sok vita folyt ezekről a kerékvetőkről az évek során. Vagy valami sokkal határozottabbra, igazi elrettentésre volna szükség, mert ezek így elég csalogatók a versenyzők számára.”

Nemcsak a Red Bullnak és a Renault-nak, a Mercedesnek és a Racing Pointnak is gondot okoztak a kerékvetők.

„Két szárnylapot eltörtünk” – mondta Toto Wolff.

„Azt hiszem, a Racing Pointnál is volt szárnytörés, szóval valamit csinálnunk kell ezekkel.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS