Szaúd-Arábiában lehet az F1 szezonzáró hétvégéje

Sajtóhírek szerint jó esély van arra, hogy idén mégsem Abu Dhabiban, hanem Szaúd-Arábiában zárul majd a Forma-1-es világbajnoki sorozat.

A száguldó cirkusz idényzáró futamát az eredeti tervek szerint december 10-12. között rendeznék meg Abu Dhabiban, egy héttel az idén bemutatkozó Szaúd-Arábiai Nagydíj után.

A RaceFans értesülései szerint viszont esély van arra, hogy a két verseny helyet cserél egymással, az Egyesült Arab Emirátusok ugyanis szerepel Nagy-Britannia „vörös zónás” listáján. Mindez azt jelenti, hogy az F1 személyzetének a szezonzárót követően 10 napos karanténba kellene vonulnia Angliában.

Hirdetés
 

Ha az Abu Dhabi Nagydíjat 1 héttel előrébb hoznák, ennek a 10 napos periódusnak a nagy része letelne a Szaúd-Arábiai Nagydíj hétvégéje során – ami így a 2021-es bajnokság utolsó futama lehetne. A dzsiddai versenyszervezőket viszont egyelőre még nem keresték meg hivatalosan ezzel a kéréssel.

Szintén a Szaúd-Arábiai Nagydíjjal kapcsolatos hír, hogy nem kizárt, hogy Interlagos helyett Dzsiddában tartják majd az idei szezon utolsó, harmadik sprintfutamos hétvégéjét.

Mindeközben a Forma-1 vezetősége továbbra is dolgozik azon, hogy a törölt Ausztrál Nagydíj időpontjában valahol versenyt tudjanak rendezni. A hírek szerint a katari Losail Internationcal Circuit veheti át a melbourne-i futam helyét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!