Szaúd-Arábiában lehet az F1 szezonzáró hétvégéje - F1VILÁG.HU

Szaúd-Arábiában lehet az F1 szezonzáró hétvégéje

HIRDETÉS
Sajtóhírek szerint jó esély van arra, hogy idén mégsem Abu Dhabiban, hanem Szaúd-Arábiában zárul majd a Forma-1-es világbajnoki sorozat.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 17: Pierre Gasly of Scuderia AlphaTauri and France prepares on the grid during the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 17, 2021 in Northampton, England. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A száguldó cirkusz idényzáró futamát az eredeti tervek szerint december 10-12. között rendeznék meg Abu Dhabiban, egy héttel az idén bemutatkozó Szaúd-Arábiai Nagydíj után.

A RaceFans értesülései szerint viszont esély van arra, hogy a két verseny helyet cserél egymással, az Egyesült Arab Emirátusok ugyanis szerepel Nagy-Britannia „vörös zónás” listáján. Mindez azt jelenti, hogy az F1 személyzetének a szezonzárót követően 10 napos karanténba kellene vonulnia Angliában.

Ha az Abu Dhabi Nagydíjat 1 héttel előrébb hoznák, ennek a 10 napos periódusnak a nagy része letelne a Szaúd-Arábiai Nagydíj hétvégéje során – ami így a 2021-es bajnokság utolsó futama lehetne. A dzsiddai versenyszervezőket viszont egyelőre még nem keresték meg hivatalosan ezzel a kéréssel.

Szintén a Szaúd-Arábiai Nagydíjjal kapcsolatos hír, hogy nem kizárt, hogy Interlagos helyett Dzsiddában tartják majd az idei szezon utolsó, harmadik sprintfutamos hétvégéjét.

Mindeközben a Forma-1 vezetősége továbbra is dolgozik azon, hogy a törölt Ausztrál Nagydíj időpontjában valahol versenyt tudjanak rendezni. A hírek szerint a katari Losail Internationcal Circuit veheti át a melbourne-i futam helyét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!