Szavaztak a csapatok: Maradnak az idei gumik!

2019 French Grand Prix, Friday - Wolfgang Wilhelm Mercedes tires, Pirelli tyre warmer
Fotó: Mercedes
Nem térnek vissza a 2018-as abroncsok a Forma-1-be – a királykategória csapatai péntek délelőtt egyeztettek erről a Red Bull Ringen, ám végül nem sikerült megszavazni a változtatást.

Ahogyan arról az F1VILÁG.HU is beszámolt, idén számos csapat küszküdik az abroncsok működtetésével, miután a Pirelli az idei évre nemcsak azok szerkezetén, hanem működési tartományán is változtatott.

A 2019-es gumik viszont a Mercedes autóin tökéletesen működnek, miközben a Ferrari bevallottan küszködik azokkal. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko nemrég úgy fogalmazott, nagyon furcsának tartja, hogy csak az ezüstnyilak tudják jól használni a módosított abroncsokat.

A dolog odáig fajult, hogy a csapatok Ausztriában szavaztak is arról, hogy a nyári szünet után visszahozzák a 2018-as abroncsokat. Hogy ez megtörténjen, a többségnek mellette kellett volna voksolnia.

Az F1VILÁG.HU mindazonáltal úgy értesült, 5 istálló szavazott a változtatás mellett, 5 pedig ellene, tehát eldőlt, hogy a szezon hátralévő részében is a Pirelli által módosított, 2019-es gumikat használja a mezőny.

Az F1VILÁG.HU csapata a helyszínről számol be az Osztrák Nagydíj eseményeiről, így érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni weboldalunkat. Extra tartalmakért pedig bátran látogasd Facebook-oldalunkat, illetve természetesen az Instagramon is megtalálsz bennünket!

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!