Friss hírek

Szemet vet Norrisra az Audi? A McLaren nem aggódik!

Nem aggódik a McLaren Forma-1-es csapata amiatt, hogy elveszíti sztárversenyzőjét, Lando Norrist. A brit pilótát 2025 végéig köti szerződés a brit istállóhoz, a pletykák szerint azonban ő lehet az Audi egyik kiszemeltje.

Az ezzel kapcsolatos pletykák főleg azt követően erősödtek fel, hogy a McLaren korábbi csapatfőnöke, Andreas Seidl a Sauber vezérigazgatójaként folytatja. Mint ismert, a svájci istálló hamarosan szövetségre lép a Forma-1-be 2026-ban megérkező Audival, és egyes vélekedések szerint a német autógyártó szemet vethet Norrisra. A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown pontosan tudja, a fiatal pilóta teljesítménye és tehetsége miatt vonzó lehet a riválisok számára, ám meggyőződése, hogy a wokingi istálló képes lesz megadni neki azt, amire szüksége van.

Arra a kérdésre, hogy tart-e attól, hogy elveszítik Norrist, Brown így felelt: „Nem, mert meggyőződésem, hogy győztes autót fogunk adni neki. Hosszú távra szóló szerződésünk van vele. Azt gondolom, nagyon jól érzi magát a csapatunknál.”

Hirdetés
 

„És nyilván nagy nyomást helyezünk magunkra, mert nem csupán neki szeretnénk győztes autót adni, hanem magunknak is. Szóval megvan a kifutópálya ahhoz, hogy odaérjünk! Ismeri azt az utat, amin most járunk. Ő is ugyanezt az utat járja, és azt gondolom, még korai volna emiatt aggódni.”

Brown hozzátette, Norris F1-es bemutatkozása óta lenyűgöző teljesítményt nyújt.

„Minden egyes lépésével okot ad arra, hogy elhiggyük, a következő lépése is nagyszerű lesz. De láttunk olyan versenyzőket, akik jók voltak az utuk során, de aztán, amikor felkerültek, akkor nem tudni, hogy önmaguk, vagy a helyzet miatt, de… Jan Magnussen… Nem igaz? Elképesztő volt mindenben, de az F1-ben nem jött neki össze. Jos Verstappen gyakran parádés volt mindenhol, de nem igazán működött a dolog az F1-ben.”

„Lando is mega volt mindenben. És bevált az F1-ben is. És valójában nagyon örülök annak, hogy nemcsak a nyers tempója jó, de nagyon kevés hibát vét, és nagyon erős a versenyeken is.”

„Landónak első évében megvolt a tempója, de talán nem rakta ki eléggé a könyökét. Most viszont fair, de kemény karakter a pályán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!