Szenved a McLaren Japánban, Norris nem akar esős futamot - F1VILÁG.HU

Szenved a McLaren Japánban, Norris nem akar esős futamot

HIRDETÉS
Meglepően gyengén kezdte a Japán Nagydíjat a McLaren Forma-1-es istállója, Norrisnak és Ricciardónak az első tízbe sem sikerült beférnie az esős második szabadedzésen.
Lando Norris McLaren

A múlt hétvégi, esős Szingapúri Nagydíjon még brillírozott a McLaren, Japánban viszont egyelőre nem találja a ritmust a papaja színű gárda. Lando Norris és Daniel Ricciardo az ötödik-hatodik hellyel gazdagította a csapatát az utcai futamon, a legendás Szuzukában azonban egyelőre nagy a hátrányuk az élmezőnyhöz képest: a második szabadedzésen mindketten közel négy másodpercet kaptak a leggyorsabb időt teljesítő George Russelltől, így csak a tizenhat-tizenhetedik pozícióban zártak. Norris elismerte, hogy van még hová fejlődniük.

„Jó érzés újra itt lenni, de teljesítmény szempontjából nem a legjobb napot teljesítettük. A pályán jelenleg jó néhány dologban hiányt szenvedünk. Nem vagyunk a legjobb helyzetben, de remélhetőleg holnapra javulhatunk” – fogalmazott.

Mivel a szabadedzések többnyire esőben zajlottak, így a csapatoknak Szingapúr után ismét lehetőségük volt a nedves pályás teljesítményük javítására. Norris szerint a McLaren sok olyan adatot gyűjtött, ami a segítségükre lehet a jövőbeli esős versenyeken.

„Az átmeneti és az esőgumikkal kapcsolatban sosem lehet eleget tanulni. Legyen jó vagy rossz napunk, arról mindig többet tudunk meg, milyen irányba kell fejlődnünk. Szóval teljesítmény szempontjából rossz, fejlődés és tapasztalás szempontjából viszont jó napunk volt.”

A jelenlegi előrejelzések alapján a Japán Nagydíj időmérő edzésén száraz, a futamán viszont nedves körülményekre lehet számítani. Norris a kiemelkedő múlt heti eredmények ellenére nem szeretne esőben versenyezni.

„Fogalmam sincs, mi lesz, ha holnapra felszárad. Ha esni fog, az nem kecsegtet sok jóval” – fogalmazott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!