Szenvedéssel telt Hamilton nyitónapja Japánban - F1VILÁG.HU

Szenvedéssel telt Hamilton nyitónapja Japánban

Sokat küszködött a Forma-1-es Japán Nagydíj pénteki nyitónapján a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton – a brit azt reméli, szombatra sikerül jelentősen javítaniuk a teljesítményen.

Hamilton a nyitóedzésen a 16., a második gyakorláson pedig 14. lett, és nemcsak az élen végző Max Verstappennél, hanem saját csapattársánál, George Russellnél is jóval lassabb volt. A Mercedes pilótája elismerte, nem igazán érzett rá autójára a nyitónapon, így rengeteg munka vár még rájuk a szombati időmérő edzés előtt.

„Nagy kihívást jelentett a mai nap számunkra. Nem volt meg az önbizalom az autóban, ez pedig hozzájárult a küszködésünkhöz” – mondta a hétszeres világbajnok. „Nehéz volt megtalálni a megfelelő egyensúlyt, és nem is tudtunk felülkerekedni a problémán a második edzés végére. A gumik túlmelegedtek, emiatt pedig jócskán elmaradtunk a tabella tetejétől.”

„Tudjuk, hogy rengeteg a tennivalónk ma este, hogy javítsunk a teljesítményen. Hiszem, hogy képesek leszünk fejlődi. Voltak már hasonló péntekjeink idén, és aztán szombaton sikerült megerősödnünk. Meglátjuk holnap, hogy ismét sikerül-e. Teszünk erőfeszítéseket az este folyamán azért, hogy feljebb kerüljünk.”

A Forma-1-es Japán Nagydíj időmérőjét magyar idő szerint szombaton 8 órától rendezik majd Szuzukában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!