Szeptemberben dönteni akar a Renault 2014-ről

A Renault legkésőbb szeptemberben szeretne végleges döntést hozni arról, az új motorformula érkezésekor, 2014-ben hány Forma-1-es csapatot lát el erőforrásaival.


A Renault legkésőbb szeptemberben szeretne végleges döntést hozni arról, az új motorformula érkezésekor, 2014-ben hány Forma-1-es csapatot lát el erőforrásaival.

Az elmúlt hetekben olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint az 1,6 literes V6-os turbómotorok 2014-es bevezetése veszélybe kerülhet, miután több csapat is a megnövekvő költségek miatt aggódik.

Hirdetés
 

A Renault Sport F1 ügyvezetője, Jean-Francois Caubet elmondta, a jelenlegi korlátozás feloldása – miszerint egy csapat legfeljebb három csapatot láthat el motorjaival – nagy segítség lenne, különösen amiatt, mert nem lehet tudni, a PURE, valamint a Cosworth, mint független motorgyártók, hány alakulattal tudnak megállapodni.

Ha a korlátozást feloldanák, a Renault akár hat csapatnak is szállítana motorokat, ami azt jelentené, hogy a költségek nem rúgnának olyan magasra, mint azon gyártóknál, melyek két –vagy három istállót látnak el aggregátokkal – mint a Mercedes-Benz és a Ferrari.

„Ma négy ügyfelünk van. Azt hiszem, jövőre is ugyanez lesz a helyzet, mert nincs mód változtatásra” – mondta Jean-Francois Caubet, a Renault Sport F1 ügyvezető-igazgatója.

„A gond az, hogy el kell döntenünk, mi lesz a stratégiánk 2014-re. Két lehetőség van: vagy két csapatra fókuszálunk, vagy növeljük partnereink számát. Bármi is lesz, szeptemberben döntést hozunk, mert el kell döntenünk, mitévők legyünk.”

„Amit mindenekelőtt szeretnénk megtudni, hogy mi lesz a Motorsport Világtanács álláspontja a támogatható csapatok számát illetően. Ezt jövő héten vitatják majd meg. Kifejtettük Jean Todtnak és Bernie-nek [Ecclestone] is, hogy nyitott piacra van szükségünk, mert a régi szabályok [a partnercsapatok számának korlátozása] megfelelőek voltak korábban, amikor itt volt a Ferrari, mi, a Cosworth, a Mercedes, a Honda, a BMW és a Toyota. Most viszont az kellene, hogy 2014-re ne legyen limit.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Szeptemberben dönteni akar a Renault 2014-ről
Norris: Verstappen a valaha volt egyik legtehetségesebb versenyző a Forma-1-ben
Jót röhögtek Norrisék a versenytársak gyerekkori fotóin [Videó]
Albon azt mondja, készen áll a visszatérésre
Az új motorérának is a Petronasszal közösen vág neki a Mercedes
A nap képe: Nem léteztek még a gumimelegítő paplanok? Ecclestone akkor is megoldotta!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!