Friss hírek

Szeptemberig dönthet versenyzőiről a McLaren

Leghamarabb szeptemberben dönt arról a McLaren Forma-1-es csapata, hogy milyen versenyzőpárossal vág neki a 2017-es bajnokságnak.


Leghamarabb szeptemberben dönt arról a McLaren Forma-1-es csapata, hogy milyen versenyzőpárossal vág neki a 2017-es bajnokságnak.

Fernando Alonso jelenleg érvényben lévő szerződése 2017 végéig szól, így a kérdés csupán az, ki lesz a spanyol csapattársa a következő idényben.

A McLaren brit versenyzője, Jenson Button a napokban úgy fogalmazott, ő dönt majd a jövőjéről, és a 2009-es év legjobbja állítólag tárgyalásokat is folytat a Williamsszel, mely csapattal 2000-ben bemutatkozott az F1-ben.

Ha Button valóban a Williamsnél folytatja, esetleg távozik a Forma-1-ből, helyét Stoffel Vandoorne veheti át a McLarennél. A wokingi gárdánál azonban azt mondják, még túl korai a jövő évi pilótapárosról beszélni.

A McLarennek ugyan opciója van Vandoorne szolgálataira, ám ha nem akarják elveszíteni a belga tehetséget, ezzel az opciós joggal szeptemberig élniük kell.

Eric Boullier, az istálló versenyigazgatója azt mondja, lehetnek előnyei annak, hogy egy fiatal versenyző mellett teszik le a voksukat.

„Attól függ, milyen szakaszában jár egy csapat az újraszervezésnek, és hol tart a győzelem felé vezető úton” – mondta a szakember.

„Szükség van a tapasztalatra, ugyanakkor a fiatalságra is, hiszen egy új tehetség vérfrissítést jelentene, és a tapasztaltabb csapattársat is kizökkentené a komfortzónából.”

Boullier elárulta, kétségkívül kellemes probléma az, amivel a versenyzőválasztás tekintetében szembe kell nézniük.

„Nem probléma ez, egyáltalán nem probléma. Életem legjobb lehetőségei vannak előttem, két világbajnok és a legígéretesebb fiatal tehetség.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!