Friss hírek

Szeptembertől 2012-re fókuszál a Ferrari

Szeptember elejétől már a jövő évi versenygép fejlesztésére kívánja fektetni a hangsúlyt a Ferrari alakulata – erősítette meg Stefano Domenicali csapatfőnök.


Szeptember elejétől már a jövő évi versenygép fejlesztésére kívánja fektetni a hangsúlyt a Ferrari alakulata – erősítette meg Stefano Domenicali csapatfőnök.

Fernando Alonso hátránya jelenleg 89 pont a bajnoki összetettben a listavezető Sebastian Vettellel szemben, a spanyol versenyző és csapata azonban még nem mondott le a bajnoki címről, és a szezon második felében a lehető legtöbb futamgyőzelmet be szeretné zsebelni.

Ezzel együtt a csapat mindent meg kíván tenni azért, hogy jövőre méltó ellenfele legyen a Red Bull Racingnek, így szeretne időben átállni a jövő évi versenygép fejlesztésére.

„Szeptember elejétől kizárólag a jövő évre összpontosítunk, hiszen legalább október közepéig már meghatároztuk az idei versenygép valamennyi újítását” – fogalmazott Stefano Domenicali.

„Persze ha valami változik, akkor arra reagálnunk kell.”

„Eltekintve a kipufogót érintő reguláktól, a szabályok gyakorlatilag nem változtak, ezért az aktuális versenygép fejlesztése is hasznos lehet a jövőre nézve, ráadásul augusztus 23-án a Technikai Munkacsoport az összes szürke területet megpróbálja világossá tenni.”

A szakember a Daily Telegraph-nak adott interjújában elmondta, muszáj, hogy jobb formában kezdjék a következő szezont, mint az ideit.

„Ha szükséges finomhangolásokat elvégezni, akkor meg lehet tenni azokat, de egyébként rengeteg időt veszítünk, melyet az új autó fejlesztésének szentelhetnénk. Minél több időt töltünk az új autóval a szélcsatornában, annál jobb. Hiszen egyértelműen szeretnénk elkerülni, hogy olyan nehéz telünk legyen, mint az elmúlt két évben.”

„Tavaly például fantasztikusan teljesítettünk a szezon második felében, és meg is nyerhettük volna a bajnokságot. Idén viszont nem kezdtük olyan jól az évet. Szóval arra törekszünk, hogy jobb telünk legyen.”

Domenicali ezzel együtt elárulta, a hátralévő versenyeken mindent megtesznek azért, hogy nyomás alatt tartsák a Red Bull Racinget.

„Arra számítok, hogy folytatjuk a megkezdett utat, amelyen Fernando Alonso az elmúlt négy versenyen több pontot szerzett, mint bármely más versenyző. A célunk, hogy a lehető legtöbb versenyt megnyerjük, és hogy a rendelkezésünkre álljon egy olyan autó, amely képes a legmagasabb szinten versenyezni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!