Szerencsétlen nap a Lotus számára - F1VILÁG.HU

Szerencsétlen nap a Lotus számára

HIRDETÉS

A Lotus mindkét versenyzője úgy gondolja, végződhetett volna jobban is számukra az időmérő edzés: Kimi Räikkönen autójában nem működött a KERS, Romain Grosjean pedig kicsúszását bánja.


A Lotus mindkét versenyzője úgy gondolja, végződhetett volna jobban is számukra az időmérő edzés: Kimi Räikkönen autójában nem működött a KERS, Romain Grosjean pedig kicsúszását bánja.

Räikkönen elmondta, nem csak a KERS-szel voltak gondjaik az időmérőn, de jobban tették volna, ha az intermediate gumikat használják, így talán jobb helyezést is elérhettek volna a hatodiknál.

„Rossz döntést hoztunk azzal, hogy az extrém esőgumit használtuk és csak egyetlen kört teljesítettem az intermediate gumikon, miután újraindították az edzést. Gyorsabbak is lehettünk volna. Problémánk volt a KERS-szel is, amit próbáltunk megjavítani a piros zászlós periódus alatt.”

A finn pilóta szerint nem lesz könnyű a holnapi verseny, ám biztos benne, hogy remek show-t szolgáltatnak majd a nézők számára.

„Hatodik helyen vagyunk, ami nem katasztrófa, de lehetett volna jobb is. Az időjárás mindenki számára trükkössé tette az edzést, nem könnyű vízfüggönyben autózni, és a versenyen még nehezebb lesz. De a rajongók részéről ez jó, még akkor is, ha nem a legjobb az idő.”

Grosjean nagyon sajnálja, amiért rosszul végződött számára az időmérő, ám reméli, a versenyen szerencsésebbek lesznek. A francia szerint előnyére válhat, hogy a harmadik etapban nem kellett esőgumit használnia, így optimistán várja a holnapot.

„Bosszantó, ami történt, nagyon sajnálom. Úgy tűnik, az autónk erős, de néha hibázunk. Kicsúsztam, az autóm pedig a kavicságyban ragadt. Jobb eredményt érdemeltünk volna, de holnap mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb pozíciót érjük el és a legtöbb pontot szerezzük” – mondta a fiatal versenyző, aki ugyan a tizedik pozíciót szerezte meg az időmérőn, ám Nico Hülkenberg büntetése miatt a kilencedik helyről rajtolhat holnap.

„Hosszú verseny lesz, a rajtpozíció pedig nem számít túl sokat ilyen körülmények között. Azzal, hogy nem kerültem a Q3-ba, gumit spóroltam, szóval majd meglátjuk, mi lesz holnap.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!