Friss hírek

Szerződést hosszabbított Norrisszal a McLaren!

Szerződést hosszabbított a McLaren Forma-1-es csapata ifjú versenyzőjével, Lando Norrisszal. A wokingi istálló több évre láncolta magához a brit tehetséget.

A 21 esztendős versenyző 2017 eleje óta tagja a McLaren családjának, 2019-ben pedig a Forma-1-ben is bemutatkozott a patinás csapat színeiben.

Norrist egyértelműen a jövő egyik csillagának tartják a száguldó cirkuszban: már két dobogós eredményt is szerzett, a McLaren mai bejelentése után pedig még jó sokáig lesz a wokingi istálló tagja.

Hirdetés
 

Azt nem tudni, pontosan hány évre szól Norris új szerződésre, a hivatalos közlemény azonban „több évre szóló megállapodást” emleget. Az biztos, hogy 2022 után is a csapat tagja marad még Norris.

Norris azt mondja, egyértelmű a célja: világbajnok akar lenni a McLarennel.

„Nagyon örülök, hogy 2022 utánra is kiterjesztettem megállapodásomat a McLarennel” – mondta a brit pilóta. „Mivel már közel 5 éve a csapat tagja vagyok, a családtagnak érzem magam, és el sem tudom képzelni, hogy pályafutásom következő szakaszát valahol máshol kezdjem el.”

„A McLaren azóta támogat engem, hogy a juniorszériákban versenyeztem, és nagyon élveztem a tanulást és a fejlődést azóta.”

„A céljaim egyértelműek: versenyeket akarok nyerni, és világbajnok akarok lenni, és ezt ezzel a csapattal szeretném elérni. Már volt két hihetetlen pillanatunk együtt, amiket soha nem fogok elfelejteni: két dobogós eredmény, és a konstruktőri 3. hely. Daniellel és a csapat többi tagjával keményen nyomjuk majd azért, hogy még több sikert érjünk el a következő években.”

Andreas Seidl, az istálló csapatfőnöke hozzátette, Norris kezdettől fogva lenyűgözi őket teljesítményével.

„A döntés, hogy hosszú távra elkötelezzük magunkat Lando mellett, meglehetősen egyértelmű volt” – fogalmazott a szakember.

„Lando már első évében lenyűgözött bennünket teljesítményével, és azóta egyértelmű fejlődést mutatott. Szerves részét képezi a felzárkózásunknak, eredményei pedig bizonyították, hogy egy félelmetes versenyző a pályán. Ahogy neki is, nekünk is komoly céljaink vannak a jövőre nézve, és örülök, hogy együtt folytathatjuk ezt az utat.”

„Landóval és Daniellel [Ricciardo] egy rendkívül tehetséges és izgalmas versenyzőpárosunk van, a mostani bejelentés pedig határozott jelzés arra vonatkozóan, hogy mennyire elkötelezett a McLaren a 2022 utáni időszakra vonatkozóan.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!