Széthúzás van a Ferrarinál? Leclerc határozottan cáfolja! - F1VILÁG.HU

Széthúzás van a Ferrarinál? Leclerc határozottan cáfolja!

HIRDETÉS
Charles Leclerc állítja, nem igazak azok a pletykák, melyek szerint a Brit Nagydíjon történtek miatt széthúzás van a Ferrari csapatán belül. A fiatal versenyző csalódottan hagyta maga mögött Silverstone-t, a héten pedig Monacóban találkozott Mattia Binotto csapatfőnökkel.
GP AUSTRIA F1/2022 - GIOVEDI’ 07/07/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Leclerc jó eséllyel pályázott a győzelemre a múlt vasárnapi Brit Nagydíjon: a futam utolsó körében magabiztos tempóval az élen állt, amikor azonban Esteban Ocon megálló autója miatt pályára küldték a Safety Cart, a Ferrari úgy döntött, nem őt, hanem a második helyen autózó Carlos Sainzot hívja ki friss abroncsokért.

Leclerc így szinte védtelenné vált a futam hajrájában, amikor a mögötte érkező Sainz, Sergio Perez, valamint Lewis Hamilton a friss abroncsokkal megérkezett mögé. Végül csak a 4. helyen ért célba, a versenyt követően pedig nagyon csalódottan nyilatkozott. Mattia Binotto csapatfőnök később azzal magyarázta a döntést, azért nem hívták ki Leclerc-t a bokszba, mert nem akarták feladni a vezető helyet.

Az olasz sajtóban a történtek után olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint széthúzás van a Ferrari csapatán belül, és állítólag voltak olyan csapattagok, akik nem akartak együtt ünnepelni az első F1-es győzelmét szerző Carlos Sainzcal a dobogós ceremónia során. Leclerc viszont az Osztrák Nagydíj helyszínén határozottan cáfolta ezt.

„Ez tényleg nem igaz. És bárcsak ne kellene belemennem ebbe, mert pontosan ezt a kérdést kapom mindenhol. És bárcsak ne kellene megküzdenem efféle dolgokkal” – fogalmazott a fiatal pilóta. „Rendkívül egységesek vagyunk! Hogy van-e csalódottság a legutóbbi verseny után, mert az első és a negyedik helyen végeztünk? Igen, volt.”

„Hogy nagyon-nagyon örülünk-e annak, hogy Carlos megszerezte első győzelmét? Igen, őszintén nagyon örültünk neki. De nyilván a biztonsági autós szakasz előtt az első és a második helyeken voltunk, és aztán az első és a negyedik pozíciókban értünk célba. Szóval van egyfajta csalódottság is. De nincs semmiféle széthúzás csapaton belül, ez egészen biztos!”

Leclerc azt megerősítette, a héten találkozott Binottóval Monacóban, ám nincs ennek túlzott jelentősége.

Arra a kérdésre, hogy miről beszélt a csapatfőnökkel még Silverstone-ban, a futam után, illetve Monacóban, Leclerc így felelt: „Nos, nyilván elég sok mindenről beszéltek az elmúlt pár napban.”

„Először mérges volt rám Silverstone után, mert látta rajtam, hogy rendkívül le voltam törve, amit nyilván meg is értett. De meg akart bizonyosodni arról, hogy összeszedem magam, és hogy tisztában vagyok azzal, hogy egyébként lenyűgöző munkát végeztem az adott helyzetben, amiben a biztonsági autós szakasz után találtam magam.”

„Monacóban pedig szoktunk találkozni. Eljött Monacóba, mert az elmúlt öt verseny elég nehezen alakult számomra. Én pedig szerettem volna otthon maradni, elszakadni egy kicsit mindentől, hogy 100 százalékig erre a hétvégére fókuszálhassak.”

Hirdetés

Leclerc azt mondja, a Ferrarinál tudják, végezhettek volna jobb munkát is a stratégia tekintetében Angliában, a következő hétvégére pedig változtatnak egy kicsit a kommunikációs protokolljukon, hogy ne legyenek hasonló problémák a jövőben.

„Ami engem illet, szerintem nincs semmit, amit máshogy csinálhattam volna. Csapatként viszont már változtattunk is néhány dolgon, azon, ahogy kommunikálunk a verseny során, hogy készen álljunk az ilyen pillanatokra.”

„Amint a biztonsági autót beküldik, döntést kell hozni, ha pedig nem állsz készen erre, akkor nehéz helyzetben vagy. Szóval igen, csapatként változtattunk néhány dolgon. De nem fogok belemenni a részletekbe ezzel kapcsolatban.”

Arra a kérdésre, hogy lobbizott-e azért, hogy őt részesítsék előnyben Sainczal szemben a folytatásban, Leclerc így felelt: „Nem az én dolgom, hogy erről bármit is mondjak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!