Friss hírek

Szexista megjegyzése miatt vádolják az FIA elnökét

Ben Sulayem húsz évvel ezelőtti weboldalán úgy fogalmazott, nem szereti azokat a nőket, akik okosabbnak tartják magukat a férfiaknál.

Jelentős médiafigyelmet generált az utóbbi napok-hetek során Mohammed Ben Sulayem. Az FIA arab származású elnöke nemrégiben az F1 vezetőit haragította magára azzal, hogy kinyilvánította nem kívánt véleményét a Forma-1 beárazásával kapcsolatban, most pedig az derült ki vele kapcsolatban, hogy egy korábbi weboldalán nőlenéző véleményének adott hangot.

A The Times számolt be róla, hogy Ben Sulayem a korábbi hivatalos weblapján, a ma már csak archiválva elérhető https://mohammedbensulayem.com/ oldalon a „Szeretem&Nem Szeretem” fül alatt úgy fogalmazott: nem szeret pénzről beszélni, és „azokat a nőket sem szeretem, akik azt hiszik, okosabbak a férfiaknál, mivel nincs igazuk”.

Hirdetés
 

A kínos helyzet kapcsán a Racefans az FIA-hoz fordult reakcióért. A szövetség úgy fogalmazott, a 2001-es weboldalon tett megjegyzés nem tükrözi az elnök jelenlegi meggyőződéseit. Emellett kihangsúlyozták, Ben Sulayem az utóbbi évek során mennyit tett az egyenlőségért és a nők támogatásáért, amivel kapcsolatban szívesen fogadja az építő jellegű kritikákat.

Ben Sulayem 2021-ben, a nagy port kavart F1-es szezonzárót követőn egy héttel vált az FIA elnökévé. Felügyelete alatt kinevezték az FIA első női vezérigazgatóját, Natalie Robynt, valamint az FIA történetének első egyenlőségért és sokszínűségért felelős tanácsadóját, Tanya Kutsenkót.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!