Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Szigor a Magyar Nagydíjon: Börtön is várhat a szabályt szegő csapattagokra

2020 Styrian Grand Prix, Friday - Steve Etherington Mercedes pitstop
Fotó: Mercedes
Szigorú szabályok vonatkoznak majd a Forma-1 mezőnyére a jövő hétvégi Magyar Nagydíj idején – a magyar kormány arról tájékoztatta a résztvevőket, gyakorlatilag kijárási tilalom vonatkozik majd rájuk, amíg hazánkban tartózkodnak.

A 2020-as Forma-1-es idény harmadik versenyét rendezik jövő hétvégén, a Hungaroringen, a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében pedig szombat reggel arról tájékoztatták az F1 csapatait, hogy az Egyesült Királyságból, vagy nem európai uniós országból érkező csapattagok az ittlétük alatt csak a szállásukon, vagy a versenypályán tartózkodhatnak.

A kormány utasítása szerint ők semmilyen okból sem hagyhatják majd el szállásukat, vagy a Hungaroringet, eltekintve persze a két helyszín közti utazástól, illetve az országba történő beutazástól, illetve a hazautazástól.

Ha valaki megszegi a kijárási korlátozást, a magyar hatóságok akár börtönbüntetéssel, és/vagy 15 ezer eurós, azaz mintegy 5 millió 300 ezer forintos pénzbírsággal sújthatják.

A Forma-1 10 csapata közül 7 brit székhellyel rendelkezik, így a szigorítás a versenyhétvégén résztvevő mintegy 2000 ember jelentős részére vonatkozik majd.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS