Szigor a Magyar Nagydíjon: Börtön is várhat a szabályt szegő csapattagokra - F1VILÁG.HU

Szigor a Magyar Nagydíjon: Börtön is várhat a szabályt szegő csapattagokra

HIRDETÉS
Szigorú szabályok vonatkoznak majd a Forma-1 mezőnyére a jövő hétvégi Magyar Nagydíj idején – a magyar kormány arról tájékoztatta a résztvevőket, gyakorlatilag kijárási tilalom vonatkozik majd rájuk, amíg hazánkban tartózkodnak.
2020 Styrian Grand Prix, Friday - Steve Etherington Mercedes pitstop

A 2020-as Forma-1-es idény harmadik versenyét rendezik jövő hétvégén, a Hungaroringen, a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében pedig szombat reggel arról tájékoztatták az F1 csapatait, hogy az Egyesült Királyságból, vagy nem európai uniós országból érkező csapattagok az ittlétük alatt csak a szállásukon, vagy a versenypályán tartózkodhatnak.

A kormány utasítása szerint ők semmilyen okból sem hagyhatják majd el szállásukat, vagy a Hungaroringet, eltekintve persze a két helyszín közti utazástól, illetve az országba történő beutazástól, illetve a hazautazástól.

Ha valaki megszegi a kijárási korlátozást, a magyar hatóságok akár börtönbüntetéssel, és/vagy 15 ezer eurós, azaz mintegy 5 millió 300 ezer forintos pénzbírsággal sújthatják.

A Forma-1 10 csapata közül 7 brit székhellyel rendelkezik, így a szigorítás a versenyhétvégén résztvevő mintegy 2000 ember jelentős részére vonatkozik majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!