Friss hírek

Szigor: Csak néhány újságíró lehet ott az F1-es hétvégéken

Csak néhány újságíró vehet majd részt a Forma-1-es világbajnoki sorozat európai versenyhétvégéin. A televíziós közvetítésért felelős 230 fős csapatból mindössze 100-an utazhatnak majd el Ausztriába.

A Forma-1-es világbajnoki sorozat szigorú biztonsági intézkedések mellett rajtol majd el július első hétvégéjén, az ausztriai Spielbergben, ahol egy héttel később még egy versenyt lebonyolítanak majd.

A királykategória mezőnye ezután Magyarország, Nagy-Britannia, Spanyolország, Belgium és Olaszország felé veszi az irányt, a további programról később döntenek.

A Forma-1-es versenyhétvégéken résztvevőket igyekeznek a lehető legjobban elszeparálni a külvilágtól, és természetesen jóval kevesebben lehetnek majd ott a paddockban, mint általában. Ez vonatkozik a média képviselőire is.

A televíziós közvetítésért általában mintegy 230 fő felel a helyszínen, most azonban közülük csupán 100-an utazhatnak el a Red Bull Ringre, a közvetítés nagy részét távolról fogják majd megoldani.

„Először fordul majd elő, hogy Biggin Hillből, angliai központunkból oldjuk meg a gyártást” – mondta Roberto Dalla, az F1 médiáért és technológiáért felelős menedzsere. „Ez azt jelenti, hogy a szokásos 230 fős televíziós csapatból csak 100-an utaznak el Stájerországba.”

„A kevesebb ember miatt nemcsak olcsóbb lesz a közvetítés számunkra, hanem kezelhetőbb is az egészségügyi ellenőrzések szempontjából.”

Mindeközben a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azon dolgozik, hogy összeállítson egy listát arról a 10 újságíróról, akik jelen lehetnek majd a futamokon. Úgy tudni, az első két ausztriai, illetve magyarországi versenyre ugyanaz a 10 zsurnaliszta utazhat majd, a versenyek között haza sem mehetnek. A silverstone-i két versenyre, illetve a Spanyol Nagydíjra aztán egy újabb 10 fős csoportot alakíthatnak ki, a belgiumi és olaszországi fordulókra pedig újabb csoport utazhat.

Egyelőre nem tudni, mely médium munkatársai lehetnek jelen a versenyhétvégéken, így tehát az is kérdéses , hogy az F1VILÁG.HU csapata mely futamokra utazhat el a 2020-as szezonban. Mi a magunk részéről természetesen mindent megteszünk azért, hogy hiteles tájékoztatást nyújtsunk Olvasóinknak, akár a versenypályáról, akár magyarországi szerkesztőségünkből.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!