Szigor: Csak néhány újságíró lehet ott az F1-es hétvégéken - F1VILÁG.HU

Szigor: Csak néhány újságíró lehet ott az F1-es hétvégéken

HIRDETÉS
Csak néhány újságíró vehet majd részt a Forma-1-es világbajnoki sorozat európai versenyhétvégéin. A televíziós közvetítésért felelős 230 fős csapatból mindössze 100-an utazhatnak majd el Ausztriába.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 05: A general view of the Drivers Press Conference with Pierre Gasly of France and Scuderia Toro Rosso, Charles Leclerc of Monaco and Ferrari, Sebastian Vettel of Germany and Ferrari, Antonio Giovinazzi of Italy and Alfa Romeo Racing and Nico Hulkenberg of Germany and Renault Sport F1 during previews ahead of the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 05, 2019 in Monza, Italy. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21FU5RUB12111 // Usage for editorial use only //

A Forma-1-es világbajnoki sorozat szigorú biztonsági intézkedések mellett rajtol majd el július első hétvégéjén, az ausztriai Spielbergben, ahol egy héttel később még egy versenyt lebonyolítanak majd.

A királykategória mezőnye ezután Magyarország, Nagy-Britannia, Spanyolország, Belgium és Olaszország felé veszi az irányt, a további programról később döntenek.

A Forma-1-es versenyhétvégéken résztvevőket igyekeznek a lehető legjobban elszeparálni a külvilágtól, és természetesen jóval kevesebben lehetnek majd ott a paddockban, mint általában. Ez vonatkozik a média képviselőire is.

A televíziós közvetítésért általában mintegy 230 fő felel a helyszínen, most azonban közülük csupán 100-an utazhatnak el a Red Bull Ringre, a közvetítés nagy részét távolról fogják majd megoldani.

„Először fordul majd elő, hogy Biggin Hillből, angliai központunkból oldjuk meg a gyártást” – mondta Roberto Dalla, az F1 médiáért és technológiáért felelős menedzsere. „Ez azt jelenti, hogy a szokásos 230 fős televíziós csapatból csak 100-an utaznak el Stájerországba.”

„A kevesebb ember miatt nemcsak olcsóbb lesz a közvetítés számunkra, hanem kezelhetőbb is az egészségügyi ellenőrzések szempontjából.”

Mindeközben a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azon dolgozik, hogy összeállítson egy listát arról a 10 újságíróról, akik jelen lehetnek majd a futamokon. Úgy tudni, az első két ausztriai, illetve magyarországi versenyre ugyanaz a 10 zsurnaliszta utazhat majd, a versenyek között haza sem mehetnek. A silverstone-i két versenyre, illetve a Spanyol Nagydíjra aztán egy újabb 10 fős csoportot alakíthatnak ki, a belgiumi és olaszországi fordulókra pedig újabb csoport utazhat.

Egyelőre nem tudni, mely médium munkatársai lehetnek jelen a versenyhétvégéken, így tehát az is kérdéses , hogy az F1VILÁG.HU csapata mely futamokra utazhat el a 2020-as szezonban. Mi a magunk részéről természetesen mindent megteszünk azért, hogy hiteles tájékoztatást nyújtsunk Olvasóinknak, akár a versenypályáról, akár magyarországi szerkesztőségünkből.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!