Friss hírek

Szigorítanak a briteknél, mi lesz így az F1-gyel?

SILVERSTONE, UNITED KINGDOM - JULY 12: Max Verstappen, Red Bull Racing RB15 runs wide during the British GP at Silverstone on July 12, 2019 in Silverstone, United Kingdom. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Egyeztetéseket folytat a brit kormánnyal a Forma-1 vezetősége azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen beutazási szabályok is vonatkoznának a száguldó cirkusz mezőnyére, ha júliusban megtartanák a Brit Nagydíjat.

Számos más országgal ellentétben Nagy-Britanniában nem vezettek be utazási korlátozásokat a koronavírus-járvány kitörése óta, nemrég azonban már arról lehetett hallani, május végén, vagy június elején rendeletet hoznak azzal kapcsolatban, hogy 14 napos karanténba kell vonulnia annak, aki az országba érkezik.

Mindezt Boris Johnson miniszterelnök is megerősítette vasárnap este, habár részleteket ő sem árult el.

Ha valóban szigorítanak az intézkedéseken, az természetesen a Forma-1-es világbajnokságra is hatással lesz.

A száguldó cirkusz 2020-as idénye július elején rajtolhat el: két versenyt rendeznének Ausztriában, az egyiket július 5-én, a másikat 12-én, ezt követően pedig ugyancsak két futamot tarthatnak meg Silverstone-ban.

Az F1 szóvivője a Motorsport.com című lapnak nyilatkozva nemrég azt mondta a brit szigorításokkal kapcsolatban: „Megvárjuk a részleteket, és egyeztetéseket folytatunk a kormánnyal a versenyzés biztonságos újraindításával kapcsolatban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!