Szinte teljesen átalakul a McLaren autója 2012-re - F1VILÁG.HU

Szinte teljesen átalakul a McLaren autója 2012-re

HIRDETÉS

Csak akkor lesz esélye harcba szállni a McLaren Mercedes alakulatának a világbajnoki címért 2012-ben, ha olyan autót sikerül terveznie, mely már az első versenytől kezdve ütőképes – állítja a wokingi gárda vezérkara.


Csak akkor lesz esélye harcba szállni a McLaren Mercedes alakulatának a világbajnoki címért 2012-ben, ha olyan autót sikerül terveznie, mely már az első versenytől kezdve ütőképes – állítja a wokingi gárda vezérkara.

A brit alakulat a 2011-es szezont megelőző téli teszteken jobbára csak szenvedett, míg a csapat legfőbb riválisa, a Red Bull már ekkor feltűnően gyors volt. A McLaren ugyan az első versenyre valamelyest felzárkózott, mégis lépéshátrányba került az osztrák istállóval szemben, így az megvédhette tavaly megszerzett bajnoki címét.

Martin Whitmarsh csapatfőnök, valamint Jonathan Neale ügyvezető igazgató úgy véli, kulcsfontosságú tényező lesz, hogy a McLaren autója azonnal gyors legyen, ahogy pályára gurul.

„Gyorsnak kell lennünk a jövő év elején” – mondta Neale.

„Megmutattuk, hogy a fejlesztési versenyben felül tudunk kerekedni bárkin, és közel tudunk kerülni bárkihez. Következetesen versenyeket nyerünk, következetesen dobogóra állunk, de nem nyerünk elég bajnokságot, és ez igencsak frusztráló.”

„Imádunk versenyeket nyerni, de szeretnénk újabb bajnoki győzelmeket ünnepelni.”

A szakember hozzátette, az idei versenygép csupán mintegy hat százalékában lesz hasonló a jövő évi modellhez.

„Minden évben új autóval állunk elő, noha a szabályok következetesen változnak. Arról az autóról, mely futamot nyert vasárnap, várakozásaink szerint körülbelül hat százalékot viszünk át az első tesztautóra február 1-jén.”

„Szóval óriási ütemben folyik a kutatás és fejlesztés, de rajtunk múlik, hogy adunk-e valamit versenyzőink kezébe, melyet ki tudnak használni. És úgy hiszem, hogy mind Lewis [Hamilton], mind Jenson [Button] megérdemlik a legjobbat. Tehát ez a célunk.”

Hirdetés

A csapatot irányító Martin Whitmarsh hasonlóképp vélekedik: elmondása szerint mindenki keményen dolgozik azért, hogy a McLaren győztes autóval álljon elő 2012-ben.

„Több száz ember van itt, akik osztoznak a győzelmeken és hozzájárulnak azokhoz. A nagyszerű versenyzőknek nagyszerű autóra van szükségük. Mi ezért dolgozunk itt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!