Friss hírek

Szirotkin úgy érzi, készen áll a Forma-1-re

Ma délelőtt először vehetett részt hivatalos Forma-1-es szabadedzésen Szergej Szirotkin – az orosz versenyző úgy érzi, készen áll arra, hogy jövőre versenyezzen a száguldó cirkuszban.


Ma délelőtt először vehetett részt hivatalos Forma-1-es szabadedzésen Szergej Szirotkin – az orosz versenyző úgy érzi, készen áll arra, hogy jövőre versenyezzen a száguldó cirkuszban.

Szirotkin Esteban Gutiérrez autójával róhatta a köröket hazai közönsége előtt, az Orosz Nagydíj első szabadedzésén, végül 22 kör megtétele után a 17. helyen zárt – 0,407 másodperccel lemaradva csapattársától, Adrian Sutiltól.

Az ifjú versenyző korábban egyszer, még az áprilisi, bahreini teszten vezethette a csapat idei autóját, elmondása szerint pedig készen áll arra, hogy jövőre bemutatkozzon a Forma-1-ben.

„Bahrein után is éreztem ezt egy kicsit – de ott olyan sokat nem körözhettem. Itt viszont már voltak összehasonlítási alapok, és magam is meglepődtem, hogy könnyebben ment a dolog, mint vártam” – mondta Szirotkin.

„Nagyon is késznek érzem magam: csak egy esélyre van szükségem. A motorsport Oroszországban szépen fejlődik. Ezen a hétvégén pedig nagyot lép előre, a verseny pedig segíthet abban, hogy többen felfigyeljenek rá.”

„Dolgozunk azon, hogy ülésem legyen jövőre. Hivatalosan nem mondhatok semmit, de dolgozunk rajta. Amint megszületik a döntés, talán lesz lehetőség további tesztekre, hogy jól felkészüljünk.”

A 19 esztendős versenyző hozzátette, gyorsabb is lehetett volna ma délelőtt, de gyorskörében épp forgalomba került.

„Beletelt egy kis időbe, mire belerázódtam, de aztán lazára vettük – nem próbáltunk rekordokat döntögetni, szépen lassan építettük fel a köridőt. Sajnos a gyorskörömben nagyon balszerencsés voltam a forgalommal. Az etap utolsó köre volt a leggyorsabb, de ekkor már túl melegek voltak a gumik. Egy kicsit lehettem volna tehát gyorsabb, de igazából nincs jelentősége. Egyszerűen megpróbáltunk némi információt szerezni a pályáról és az autóról.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek