Friss hírek

Szirotykin már jövő hónapban F1-es autót vezethet

Jövő hónapban először vezethet Forma-1-es versenyautót a Sauber istálló ifjú pártfogoltja, Szergej Szirotykin – jelentette be a svájci kiscsapat a minap.


Jövő hónapban először vezethet Forma-1-es versenyautót a Sauber istálló ifjú pártfogoltja, Szergej Szirotykin – jelentette be a svájci kiscsapat a minap.

A 17 esztendős tehetség jövőre várhatóan bemutatkozik majd a száguldó cirkuszban – nemrégiben a csapat hinwili központjában járt, ahol találkozott a mérnökökkel, valamint megejtette első üléspróbáját is.

Erre mindenképpen szüksége volt, a Sauber tájékoztatása szerint ugyanis jövő hónapban, Szocsiban szórakoztatja majd a nagyérdeműt egy F1-es versenygéppel.

Szirotykin egyelőre még nem rendelkezik Forma-1-es szuperlicenccel, ez azonban nem gátolja meg őt abban, hogy szeptember 27-én az Orosz Nagydíjnak otthont adó – egyelőre még építés alatt álló – versenypályán tegyen meg néhány bemutatókört.

„Büszkék vagyunk arra, hogy megtarthatjuk ezt a bemutatót a jövő hónapban” – mondta Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke.

„Történelmi pillanat lesz, amikor egy orosz versenyző először vezethet Forma-1-es autót a szocsi versenypályán.”

Szirotykin úgy nyilatkozott, a Sauber svájci központjában tett látogatás követően egyre jobban érzi, hogy megvalósul álma, miszerint egy napon Forma-1-es versenyző lesz belőle.

„Nagyon mozgalmasan telt ez a látogatás” – mondta az orosz tehetség. „Sokat tanultam a csapatról és rengeteg más dologról. Volt egy üléspróbám is, találkoztam a mérnökökkel és sok mindent megtanultam az autóról, illetve arról, hogy mi is történik egy versenyhétvége során.”

„Boldog vagyok, hiszen, ha hat hónappal ezelőtt valaki azt mondja nekem, hogy egy napon meglátogatom majd ezt a csapatot, nem hittem volna el. Szóval nagyszerű ez az egész.”

„Egyre közelebb vagyok ahhoz, hogy valóra váljon ez az álom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!