Szocsiban is a Ferrari a favorit? - F1VILÁG.HU

Szocsiban is a Ferrari a favorit?

HIRDETÉS
Miközben a Ferrari belgiumi és az olaszországi sikere megjósolható volt, a maranellóiak múlt hétvégi, szingapúri diadalmenete a legtöbbeket igencsak váratlanul érte. Vajon a riválisoknak lesz félnivalójuk a hétvégi Orosz Nagydíjnak otthont adó Szocsiban?
AUTODROMO NAZIONALE MONZA, ITALY - SEPTEMBER 07: Charles Leclerc, Ferrari SF90 during the Italian GP at Autodromo Nazionale Monza on September 07, 2019 in Autodromo Nazionale Monza, Italy. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

A 2019-es Forma-1-es idény első felében meglehetősen egyszerű volt a képlet: a Ferrari SF90-es versenyautója az egyenesekben bivalyerős volt, ennek levét viszont a kanyarokban itták meg; az autó legfőbb problémáját a leszorítóerő hiánya okozta, ennek orvoslása pedig komoly kihívások elé állította a Scuderia mérnökeit.

Szingapúrban pedig olyan történt, amire talán még a Ferrarinál sem számítottak: az olasz istálló pazar formát nyújtott az időmérőn, a versenyen pedig Sebastian Vettel vezetésével kettős győzelmet aratott.

„Azt tudtuk, hogy Spában és Monzában a Ferrari nagyon jó lesz – Szingapúrral kapcsolatban viszont más volt a helyzet” – fogalmazott az egyik rivális csapat alkalmazottja.

„A kérdés most az: a különleges körülmények kedveztek nekik, vagy pedig egy új technikai ciklus áll előttünk? Vasárnap este megkapjuk a választ.”

Az F1-es paddockban megoszlanak a vélemények a Ferrari további formájával kapcsolatban. Vannak, akik szerint a Mercedes fog dominálni Szocsiban, mások szerint viszont a Ferrarit itt is nehéz lesz megfogni.

A maranellóiak számára főleg a verseny rajtja kínálhat majd remek lehetőséget, az 1-es kanyarig ugyanis 890 méteres út vezet, ami az egyenesekben domináló Ferrarinak bizony komoly előnyt jelenthet majd – akár a második sorból rajtolva is.

A szingapúrival ellentétben viszont a szocsi versenypálya aszfaltja meglehetősen sima, ami miatt tovább tart majd a gumik felmelegítése. A Mercedesnél abban bíznak, a körülmények nekik kedveznek majd.

Tavaly egyébként a Ferrari és a Mercedes kényelmesen továbbjutott az időmérő második etapjából a Q3-ba a közepes keverékű gumikkal, a versenyen pedig így mindössze egyszer kellett kiállniuk kerékcserére. Idén viszont kérdés még az is, hogy mit tartogat az időjárás? A meteorológiai előrejelzések szerint egész hétvégén fennáll a veszélye az esőnek, ami tovább növelheti az izgalmakat az Orosz Nagydíjon.

A versenyhétvége hivatalos programja pénteken 10 órakor kezdődik az első szabadedzéssel, a versenyhétvége minden fontos híréről pedig természetesen beszámolunk az F1VILÁG.HU-n.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!