Friss hírek

Szokatlan incidens miatt büntették Giovinazzit

GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing C38, portrait during the 2019 Formula One World Championship, Singapore Grand Prix from September 19 to 22 in Singapour - Photo Florent Gooden / DPPI
Antonio Giovinazzit, az Alfa Romeo versenyzőjét 10 másodperces büntetéssel sújtották a versenyt követően, miután túl közel ment a George Russel autóját mentő daruskocsihoz.

10 másodperces időbüntetéssel sújtották, azonban így is megtarthatja 10. pozícióját és az 1 pontját Giovinazzi, miután Romain Grosjean 17,6 másodperccel maradt el tőle a 11. helyen. 

A daruskocsi a 8-as kanyar kijáratánál volt a pályán, és a pályabírók éppen Russell autójának mentésén dolgoztak, amikor a versenybírák szerint Giovinazzi túl közel ment hozzájuk. 

„A versenyigazgató azt kérte mindenkitől, hogy maradjon jobb oldalon a 8-as kanyarban a daruskocsi és a pályabírók miatt. Dupla sárga zászló volt érvényben” – áll az FIA közleményében. 

„A stewardok elfogadták a versenyző magyarázatát, hogy úgy érezte, megfelelően lassan haladt, illetve a biztonsági autós delta időt is tartotta. Azonban túl közel ment a daruhoz, és a pályabírók, valamint a versenyigazgató is így érezte.”

A stewardok úgy ítélték, nagyon veszélyes volt ez a helyzet, illetve a pályabírókra nézve is kockázatot jelentett. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Szokatlan incidens miatt büntették Giovinazzit
Véget ért a Pirelli háromnapos gumitesztje
Az Aston Martin szponzora lesz a BWT az F1-ben
Az Alfa Romeo nem bánja, hogy Schumacher nem hozzájuk került
Simán ment az AlphaTauri szélcsatorna-váltása