Szokatlan incidens miatt büntették Giovinazzit - F1VILÁG.HU

Szokatlan incidens miatt büntették Giovinazzit

HIRDETÉS
Antonio Giovinazzit, az Alfa Romeo versenyzőjét 10 másodperces büntetéssel sújtották a versenyt követően, miután túl közel ment a George Russel autóját mentő daruskocsihoz.
GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing C38, portrait during the 2019 Formula One World Championship, Singapore Grand Prix from September 19 to 22 in Singapour - Photo Florent Gooden / DPPI

10 másodperces időbüntetéssel sújtották, azonban így is megtarthatja 10. pozícióját és az 1 pontját Giovinazzi, miután Romain Grosjean 17,6 másodperccel maradt el tőle a 11. helyen. 

A daruskocsi a 8-as kanyar kijáratánál volt a pályán, és a pályabírók éppen Russell autójának mentésén dolgoztak, amikor a versenybírák szerint Giovinazzi túl közel ment hozzájuk. 

„A versenyigazgató azt kérte mindenkitől, hogy maradjon jobb oldalon a 8-as kanyarban a daruskocsi és a pályabírók miatt. Dupla sárga zászló volt érvényben” – áll az FIA közleményében. 

„A stewardok elfogadták a versenyző magyarázatát, hogy úgy érezte, megfelelően lassan haladt, illetve a biztonsági autós delta időt is tartotta. Azonban túl közel ment a daruhoz, és a pályabírók, valamint a versenyigazgató is így érezte.”

A stewardok úgy ítélték, nagyon veszélyes volt ez a helyzet, illetve a pályabírókra nézve is kockázatot jelentett. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!