Friss hírek

Szolid nappal kezdett a Mercedes Szocsiban

Jó formában kezdték a hétvégét Oroszországban a Mercedes Forma-1-es csapatának versenyzői, ám Nico Rosberg és Lewis Hamilton is elismeri, bőven van még tennivalójuk a szombati kvalifikáció előtt.


Jó formában kezdték a hétvégét Oroszországban a Mercedes Forma-1-es csapatának versenyzői, ám Nico Rosberg és Lewis Hamilton is elismeri, bőven van még tennivalójuk a szombati kvalifikáció előtt.

Hamilton a második szabadedzésen a leggyorsabb volt pénteken, elmondása szerint pedig okuk van az elégedettségre, hiszen a tervezett program nagy részét sikerült elvégezni. Ettől függetlenül persze még van hová fejlődniük.

„Konstruktív nappal sikerült kezdenünk a versenyhétvégét” – mondta a címvédő.

„A tervezett program nagy részét sikerült teljesítenünk, eltekintve egy kis részétől, mivel a végén egy kicsit elfékeztem a gumijaimat – de nem olyan drámai a helyzet. Azt hiszem, elég erősnek tűnünk, de továbbra is keményen kell dolgoznunk, ha a Ferrarik előtt akarunk maradni.”

„Úgy tűnik, egy lépéssel újra közelebb kerültek hozzánk. Még néhány dolgot meg kell néznünk, hogy tökéletesíteni tudjuk a beállításokat az időmérőre. Majd meglátjuk, hogy alakul.”

A szezon első három versenyét megnyerő Rosberg a délelőtti első edzésen a leggyorsabb lett, a második tréningen viszont csak harmadik. A német azt mondja, nem egyszerű a körözés Szocsiban, de bizakodóan várja a folytatást.

„Szolidan indult a hétvége. Ezen a pályán nehéz mindent jól eltalálni, mert a gumik csak egy nagyon szűk tartományban működnek tökéletesen, és sok helyen könnyű hibázni” – mondta a bajnoki tabella éllovasa.

„A második edzésen sem sikerült összehozni egy jó gyorskört a szuperlágy gumikkal. Ettől eltekintve viszont jó napunk volt. Az autó délelőtt jónak tűnt a gyorskörön, illetve a délutáni hosszabb etapokon is. Nagyon várom már a hétvége további részét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek