Friss hírek

Szombati F1-es verseny lesz Vegasban, de nekünk korán kell kelni vasárnap

2023-ban Las Vegasba is ellátogat a Forma-1 mezőnye, így összesen három versenyt is megrendeznek majd az Egyesült Államokban. A most bejelentett futam ráadásul különleges lesz, hiszen helyi idő szerint szombaton este rendezik majd meg.

Las Vegasban a tervek szerint 2023. november 25-én rendezik majd meg a villanyfényes futamot: a száguldó cirkusz mezőnye a legendás hotelek és kaszinók között kialakításra kerülő, 14 kanyart számláló, 6,12 km hosszú pályán száguldhat majd. A tervek szerint a verseny 50 körös lesz, a kezdési időpontja pedig kuriózumnak számít majd a jövő évi naptárban.

A versenyt ugyanis helyi idő szerint szombaton este 10 órakor tartják majd, az 1985-ös Dél-Afrikai Nagydíj óta ez lesz az első futam a száguldó cirkuszban, melyet szombaton rendeznek meg. Nekünk, európaiaknak ez annyit jelent majd, hogy magyar idő szerint vasárnap reggel 7 órára kell beállítanunk a vekkert.

Hirdetés
 

Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója a Motorsport.com című internetes lap kérdésére azt mondta, ez lesz a tökéletes időpont a Las Vegas-i versenynek.

„A Forma-1 nem lehet statikus. Totális hiba lenne szombat délután 3 órakor versenyt rendezni. Ezért vagyunk rugalmasak, azt mutatjuk, hogy ez a megfelelő pillanat arra, hogy a legjobb show-val szolgáljunk ebben a környezetben. Semmiféle problémát nem látok ebben” – mondta a szakember. „Ha pedig az európai időzítést nézzünk, a szombat esti 10 órás kezdés tökéletes, mivel a közönség is össze lesz kapcsolva. Egyébként tehettük volna előbbre vagy későbbre, akkor is mindenki hozzá lenne kapcsolódva Las Vegashoz, ez nem is kérdés.”

Las Vegas lesz jövőre a harmadik verseny az F1-es naptárban Austin és Miami után. A versenyszervezőkkel egyébként 3 évre szóló szerződést kötöttek, Domenicali azonban azt reméli, „tovább” maradnak majd a kaszinóvárosban.

A pálya tervezett vonalvezetése

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Szombati F1-es verseny lesz Vegasban, de nekünk korán kell kelni vasárnap
Évtizedes tradíciót tiltanak be a Forma-1-ben
Leclerc: Az autónk nem elég jó ahhoz, hogy nyerjünk Melbourne-ben
Hamilton egy szokatlan megoldás miatt küszködik annyira a Mercedes autójával
Még a nyári szünet előtt elkészül a McLaren ‘B-autója’

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!