„Szörnyű volt” – Hamilton csak a tizenegyedik lett Las Vegasban - F1VILÁG.HU

„Szörnyű volt” – Hamilton csak a tizenegyedik lett Las Vegasban

A Mercedes hétszeres világbajnokának az időmérő edzés utolsó szakaszába sem sikerült bejutnia, miközben csapattársa, George Russell a negyedik helyet szerezte meg.

Idei szezonja egyik legrosszabb időmérő edzését teljesítette Las Vegasban Lewis Hamilton, aki a második szakaszban kiesve a tizenegyedik rajthelyet szerezte meg. Ennél rosszabb eredményt csak két helyszínen, Miamiban és Hollandiában ért el, ahol a 13. rajtpozíciót sikerült megszereznie. Hamilton elmondása szerint egyáltalán nem sikerült működésre bírnia az abroncsokat, ami a friss aszfalttal borított utcai pályán kritikus fontosságú tényező. Egyébként meglepődve tapasztalta, hogy a Williams párosa a 6-7. rajthelyet szerezte meg.

„Szörnyű volt, de ez van. Nem semmi a Williamst ennyire elöl látni. Nekem egyszerűen semmi tapadásom nem volt. Szerintem az abroncsaim egyáltalán nem működtek. Nem ideális a helyzet, de már régóta ezzel küzdök.”

Némileg javít Hamilton helyzetén, hogy Carlos Sainz rajtbüntetését követően egy pozícióval előrébb léphet a rajtrácson. Abban bízik, hogy ez, valamint az autón megejtett módosítások segíteni fogják a versenyét.

„Ahogy sokan mások, úgy mi is rossz gumikezeléssel, jelentős szemcsésedéssel kezdtük a hétvégét. Emiatt érdekes lesz… Némileg változtattunk az autón, remélhetőleg ez segíti a versenyünket. A pályán nem érzem, hogy nagyon gumizódna. Fokozatosan gyorsul, de nem őrült módon. Mások tudtak rajta gyorsulni, én viszont nem” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!