Szahíri Nagydíj
_O3I6892

Szuperkemény és hiperlágy: Jönnek a Pirelli új keverékei!

Szuperkemény és hiperlágy: Jönnek a Pirelli új keverékei!

Két új gumikeveréket vezet be 2018-ban a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli – jön a szuperkemény és a hiperlágy vegyület!

A királykategória csapatai az idei szezon során 5 száraz pályás keveréket használhattak, jövőre a paletta további 2 vegyülettel bővül.

A legkeményebb, szuperkemény nevű keveréket narancssárga színnel jelölik majd, míg a leglágyabb vegyület oldalfala rózsaszín lesz. Ennek nevéről a rajongók szavazhattak: a beérkezett voksok 62 százalékát a hiperlágy név kapta.

„Ez a leglágyabb keverék, amit valaha a Forma-1-be fejlesztettünk” – mondta Mario Isola, a Pirelli menedzsere.

„Úgy döntöttünk, hogy nemcsak eggyel lágyabb lesz minden keverék, hanem bevetünk még egy szinttel lágyabb vegyületet is – ez a rózsaszín hiperlágy.”

„Ez nyilván egy olyan gumi, amit a kevésbé gumigyilkos pályára fejlesztettünk. Rá kellett jönnünk arra, hogy idén bizonyos körülmények között a keverékeink túlzottan konzervatívak voltak. A 2018-ra fejlesztett abroncsok orvosolják ezt a problémát, a célunk pedig az, hogy nagyjából 2 kerékcsere legyen minden versenyen.”

Mivel a legkeményebb, szuperkemény vegyület lesz 2018-ban narancssárga oldalfalú, a kemény keverékű gumi új jelölést kap: „jégkék” színezést kap majd az abroncs oldalfala.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!