„A szurkolóknak fogalmuk nem lesz róla, ki van a Halo mögött” - F1VILÁG.HU

„A szurkolóknak fogalmuk nem lesz róla, ki van a Halo mögött”

HIRDETÉS
Fotó: Circuit de Catalunya-Barcelona

A Halo egyik legnagyobb ellenzője, Kevin Magnussen egy újabb ellenérvet hozott a fejvédő rendszerrel szemben, miután megosztotta tapasztalatait az F1-es szezon előtti tesztekről.

Számos érvet és ellenérvet sorakoztattak fel már a Halo ellen, ám a tesztek során a legtöbb Forma-1-es versenyző már megbarátkozott a gondolattal, hogy a fejvédő rendszerrel kell idén vezetniük – sokan úgy nyilatkoztak, nem is olyan vészes, mint korábban gondolták.

Kevin Magnussen, a Haas versenyzője azonban továbbra is tiltakozik a fejvédő ellen, szerinte azzal is probléma lehet, hogy a nézők nem fogják látni, ki ül a pilótafülkében.

„Határozottan problémák vannak azzal, hogy felismerjük a pilótákat” – nyilatkozta a dán. „Kimentem a pályára, és ugyan egész életemben néztem Forma-1-et, nem tudtam megmondani, hogy ki vezeti az autókat. Ez nincs rendben. Ugyanez lesz a tv-ben is.”

„Amikor az egész mezőny beér az első kanyarba, fogalmad nem lesz róla, hogy ki kicsoda” – folytatta Magnussen.

A versenyzők felismerésében segíthet, hogy tavaly kötelezővé tették a nagyobb rajtszámok feltüntetését az autókon, azonban Esteban Ocon, a Force India pilótája szerint lehetne még jobb megoldásokat találni.

„Jó lenne, ha a bukósisakunk dizájnjának egy része megjelenhetne a Halón” – ötletelt Ocon.

A Toro Rosso újonca, Pierre Gasly is egyetértett versenytársával: „Ez jó ötlet lenne. A Halo miatt már nem fognak látszódni a sisakok, vagy csak nagyon nehéz lesz látni őket. A nézők számára lehetetlen lesz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!