Tájfun fenyegeti az F1-es Japán Nagydíjat - F1VILÁG.HU

Tájfun fenyegeti az F1-es Japán Nagydíjat

HIRDETÉS
Folyamatosan figyelemmel kíséri a japán időjárást a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), fennáll ugyanis annak a veszélye, hogy Hagibisz tájfun hatással lesz a versenyhétvége lebonyolítására.
Sebastian Vettel, Ferrari, Hungaroring, wet

A Japán Meteorológiai Ügynökség (JMA) tájékoztatása szerint a Hagibisz tájfun lehet a „legerősebb tájfun Japánban az idei évben”, és több világszintű sporteseményt is veszélybe sodorhat – köztük a Rögbi Világkupát és a Forma-1-es Japán Nagydíjat is.

A BBC azt írja, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) folyamatosan monitorozza a helyzetet. Bár a tájfun útja bizonytalan, várhatóan szombatra éri el Japán nyugati részét. Erőssége ugyan gyengülhet hétvégére, ám a tájfunnal együtt járó eső és szél komolyan érintheti a szuzukai versenyhétvégét.

Nem először fordul elő, hogy a kedvezőtlen időjárás veszélyezteti a Japán Nagydíjat: 2014-ben a rossz időjárás miatt sokáig úgy tűnt, elhalasztják a futamot, végül mégis elrajtoltatták, Jules Bianchi pedig tragikus kimenetelű balesetet szenvedett – sérüléseibe 9 hónappal később halt bele.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!