Orosz Nagydíj

Tájfunveszély a Japán Nagydíjon, a biztonság az elsődleges

Italy, Italian Grand Prix 2019, Monza,  Lewis Hamilton, Mercedes, wet, rain, intermediate
Fotó: Italian Grand Prix
A Forma-1-es Japán Nagydíj szervezői mindent megtesznek annak érdekében, hogy minimalizálják az előttünk álló versenyhétvége programjának módosítását a Hagibisz tájfun miatt – azt azonban leszögezték, a biztonság elsődleges.

A tájfun várhatóan szombaton éri el a környéket, és jó esély van rá, hogy emiatt változtatni kell majd a Japán Nagydíj programján. Az előrejelzések szerint a szél mintegy 160 km/h-s lesz, de akár a 225 km/h-t is elérheti.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nemrég közleményt adott ki, melyben azt írják, reményeik szerint nem kell módosítani a programon, de ha a biztonság megköveteli, meg fogják tenni.

„Az FIA, a Forma-1, a szuzukai versenypálya és a japán autómobil szövetség szorosan figyelemmel kíséri a Hagibisz tájfunt, illetve annak potenciális hatását a 2019-es Japán Nagydíjra” – áll az FIA által kiadott kommünikében.

„Mindent megteszünk azért, hogy minimalizáljuk a Forma-1-es menetrend módosítását, noha a rajongók, a mezőny, illetve a mindenki biztonsága prioritást élvez. Folyamatosan monitorozzuk a helyzetet, és beszámolunk majd a fejleményekről.”

A Forma-1-es Japán Nagydíj programját és TV-közvetítéseinek időpontjait ide kattintva nézheted meg!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS