Taktikus húzás: Monzában tesztelt a héten a Ferrari!

Charles Leclerc Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Alig 1 hónappal a Forma-1-es Olasz Nagydíj előtt Monzában vitte pályára 2019-es versenyautóját a Ferrari – a maranellóiak filmforgatást tartottak, erre a szabályok lehetőséget biztosítanak.

A Ferrari kiábrándítóan szerepelt a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon, Mattia Binotto csapatfőnök azonban az F1VILÁG.HU-nak adott nyilatkozatában a verseny után azt mondta, meggyőződésük, hogy a soron következő belgiumi és olaszországi futamokon erősebbek lesznek.

A maranellóiaknak okuk van az optimizmusra, e két helyszín ugyanis különösen fekszik a csapat SF90-es kódjelű versenyautójának. A Ferrari ráadásul idei második filmforgatási napját a nyári szünetre tartalékolta: szerdán Charles Leclerc Monzában vitte pályára a csapat versenyautóját!

A Motorsport.com című lap olasz kiadása szerint a teszt igencsak hasznos volt a Ferrari számára, a csapat ugyanis értékes telemetriai adatokat gyűjtött, melyek sokat segíthetnek majd abban, hogy miképp lovagolják majd meg a monzai versenypálya kerékvetőit.

A szabályok persze nagyon szigorúak a filmforgatásokra vonatkozóan: ilyenkor legfeljebb 100 km-t lehet megtenni, és az autókra a Pirelli demóabroncsait kell felszerelni. A Ferrari viszont értékes információkkal gazdagodott a monzai aszfalttal kapcsolatban, az időjárási körülmények ráadásul várhatóan hasonlóak lesznek majd a szeptember eleji Olasz Nagydíjon is.

A Ferrari hátránya jelenleg 150 pont a Mercedesszel szemben, ráadásul a Red Bull is egyre jobban zárkózik fel. Az olasz istállónak idén még nem sikerült versenyt nyernie a Forma-1-ben.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!