Friss hírek

Találkozót kértek Ecclestone-tól a kiscsapatok

A Forma-1 kisebb csapatai le szeretnének ülni Bernie Ecclestone-nal Abu Dhabiban, hogy megakadályozzák a sportág két kategóriára osztását.


A Forma-1 kisebb csapatai le szeretnének ülni Bernie Ecclestone-nal Abu Dhabiban, hogy megakadályozzák a sportág két kategóriára osztását.

Nemrég ütötték fel fejüket azok a hírek, melyek szerint a Forma-1 teljhatalmú ura azt tervezi, továbbfejlesztett GP2-es autókkal tölti fel a hiányos mezőnyt.

A kiscsapatok szerint a Forma-1 elöljáróinak célja egyértelmű: ki akarják űzni a kiscsapatokat a száguldó cirkuszból.

Éppen ezért Bob Fernley, a Force India csapatfőnök-helyettese nemrég levelet intézett Ecclestone-hoz, melyben találkozót kért – a levél másolatát minden F1-es csapat megkapta.

„A találkozóink után mindenképp pozitívumnak tekinthető, hogy aggodalmainkat elismerték és meg voltak az alapjai a konstruktív egyeztetésnek” – írta Fernley levelében.

„A brazíliai találkozó után viszont egyértelműen látszik, milyen irányba indul a Forma-1: mégpedig a partnerautók, illetve Super GP2 irányába. Az is teljesen világos, hogy a stratégiai munkacsoportnak esze ágában sincs csökkenteni a költségeket. Szeretnénk rávilágítani arra, hogy mi elsősorban azzal a kéréssel jöttünk, hogy csökkentsük a költségeket.”

Fernley leszögezte, nem azért küszködnek a kiscsapatok, mert nem jól irányítják őket – a szakember rámutatott arra, a FOM-tól befolyt pénzösszeg 70-80 százalékát az idén bevezetett új erőforrásokra költötték.

„Pénzügyi problémákkal nézünk szembe, ezeket pedig csak pénzügyi intézkedésekkel lehet megoldani. Közös érdekünkre, valamint a sportág jövőjére kérjük önt, hogy a többi résztulajdonossal együtt jóval igazságosabb elosztást vezessen be.”

„Tisztelettel kérem, a hétvége során találkozzon Monishával [Kaltenborn], Vijay-jel [Mallya], Gerarddal [Lopez] és velem, hogy méltányos megoldást találjunk a FOM bevételeinek elosztását illetően.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Találkozót kértek Ecclestone-tól a kiscsapatok
Folytatja az átszervezéseket a Ferrari F1-es csapata
Verstappen: Érezhetően más az új Red Bull
Jövő csütörtökön tart bemutatót a Haas F1-es csapata
F1Világ YouTube
Készülj az F1-es szezonra magyar riportfilmekkel!