Tanítani lehetne, ahogy a McLaren-főnök visszaszólt riválisának - F1VILÁG.HU

Tanítani lehetne, ahogy a McLaren-főnök visszaszólt riválisának

HIRDETÉS
Nem kellett félteni a McLaren vezérigazgatóját, Zak Brownt, aki Barcelonában meglehetősen határozottan szólt vissza a Racing Point csapatát irányító Otmar Szafnauernek.
Zak Brown, Executive Director, McLaren, in the team principals Press Conference

A McLaren élesen bírálta a Racing Point csapatát, amiért azok idei versenyautójuk tervezésekor a Mercedes tavalyi modelljének fékcsatorna-terveit is felhasználták – amiért az istállót 400 ezer eurós pénzbírsággal sújtották, és 15-öt levontak világbajnoki pontjaikból.

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója még Silverstone-ban mondott véleményt az ügyről. A szakember kifejtette: „Ebben a másolási ügyben azt mondják, hogy fotók alapján másolták le az autót. De a dokumentumból világosan kiderül, hogy ez marhaság, ezért minden mást meg kell kérdőjelezni az autóval kapcsolatban.”

Brown nyilatkozatára aztán reagált a Racing Point csapatfőnöke – és nem válogatta meg a szavait sem!

„Zak Brown szerint azért marhaság, mert ő nem egy mérnök! Fogalma sincs, miről beszél. Nulla! És meglep, milyen keveset tud az F1 szabályairól. Úgy tűnik, többet tud a történelmi versenyzésről, mint az F1-ről.”

Brownt aztán Barcelonában megkérték, kíván-e még hozzátenni valamit az elhangzottakhoz, a McLaren-főnök pedig élt is a lehetőséggel!

„Nézzék, azt gondolom, sok igazság van abban, amit Otmar mondott. Nem vagyok mérnök” – mondta a szakember.

„Nem ismerem elejétől a végéig a szabálykönyvet, de vezérigazgatóként van egy versenycsapatom, és az ő dolguk ismerni a szabálykönyvet és a szabályokat.”

„Amióta én a McLarent vezetem, egyetlen dollárra sem büntettek meg, nemhogy 400 ezerre. Soha sem vontak le tőlem pontokat. Ha jól tudom, Otmar egészen addig azt gondolta, hogy 7,5 pontot vontak le tőlük, amíg a Sky televízió rá nem mutatott, hogy valójában 15 pontról van szó!”

„Ami a történelmi autók versenyét illeti: azok, akik ismernek, tudják, hogy élvezem, és szívesen meghívom Otmart, hogy csatlakozzon hozzám – elvégre van is egy történelmi autójuk, amivel jelenleg versenyeznek!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!