Orosz Nagydíj

Tartanak a Ferrari-pókertől a Red Bullnál

Helmut Marko, a Red Bull Racing tanácsadója úgy véli, bőven van okuk aggodalomra a Ferrari nürburgringi stratégiája láttán, a maranellói gárda autói ugyanis kiváló tempóra lehetnek képesek a vasárnapi Német Nagydíjon.


Helmut Marko, a Red Bull Racing tanácsadója úgy véli, bőven van okuk aggodalomra a Ferrari nürburgringi stratégiája láttán, a maranellói gárda autói ugyanis kiváló tempóra lehetnek képesek a vasárnapi Német Nagydíjon.

Fernando Alonso és Felipe Massa egyaránt remekül szerepeltek a szombati időmérő edzés első két szakaszában, a Ferrari azonban úgy döntött, az utolsó etapra a közepes keverékű abroncsokkal küldi pályára versenyautóit.

Bár ez a vegyület jelentősen, bő 1-1,5 másodperccel lassabb a lágy keveréknél, emiatt pedig Massa és Alonso csak a negyedik sorból vághatnak neki a holnapi futamnak, a Ferrarinál úgy vélik, jó stratégiát választottak.

Alonso szerint a lágy keverékkel sem tudták volna felvenni az élen végzők tempóját, így ezzel a húzással taktikai előnybe kerülhetnek majd a futamon. Éppen ettől tart a Red Bull Racing csapata is, melynek versenyzői, Sebastian Vettel és Mark Webber a második, illetve harmadik rajthelyet szerezték meg Németországban – a Pirelli lágy keverékű gumijaival.

„A lágyabb keverék nem tart tovább 5-6 körnél” – mondta Marko az Auto Motor und Sport című német szaklapnak nyilatkozva, majd hozzátette, igenis van okuk aggodalomra, a Ferrari taktikája ugyanis előnyös lehet majd.

„A keményebb vegyület 10 körrel tovább is kibírja majd. Ha az első kiállásnál mindannyian feltesszük majd a közepes keveréket, mögéjük kerülünk.”

Ráadásul Alonsóéknak bőven lesznek új abroncsaik holnap: a Ferrari két garnitúra közepes, és egy lágy vegyületet spórolt meg ma.

„A puhább keveréket a verseny végén teszik majd fel, ráadásul tovább is fog tartani nekik, hiszen egyre több gumi lesz a pályán” – magyarázta Marko.

Az időjósok szerint pedig meleg, napos idő várható majd holnap, ami szintén a Ferrarinak kedvezhet. Hasonlóképp vélekedik maga Alonso is.

„A magas hőmérséklet holnap a mi malmunkra hajthatja a vizet. Úgy gondolom, remek stratégiát alakítottunk ki” – mondta a spanyol.

A Német Nagydíj szombati időmérőjén Lewis Hamilton szerezte meg a pole pozíciót, legjobb köre több mint 1,7 másodperccel volt gyorsabb a Ferrarisokénál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS