Tartanak a Ferraritól a riválisok

A riválisok szerint a Ferrari Jerezben látott formája bizony arra enged következtetni, a patinás olasz istálló nagyobbat lépett előre a téli időszakban, mint arra számítani lehetett.


A riválisok szerint a Ferrari Jerezben látott formája bizony arra enged következtetni, a patinás olasz istálló nagyobbat lépett előre a téli időszakban, mint arra számítani lehetett.

Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen a leggyorsabbak voltak az év első tesztjén az elmúlt héten, a látottak alapján pedig mindenki azt találgatja, vajon a Ferrari valóban ekkorát lépett-e előre, vagy csupán kevesebb üzemanyaggal mentek, mint riválisaik.

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo, valamint a williamses Felipe Massa szerint bizony nem szabad leírni a maranellóiakat.

„Látjuk, mennyi kört tett meg a Mercedes, és a Ferrari által futott köridők is ismertek – márpedig ezek jónak tűnnek” – mondta Ricciardo.

„Hogy őszinte legyek, nem is várunk kevesebbet a Mercedestől, de úgy tűnik, a Ferrari nagyon erős lehet. Most jónak tűnnek, de ez csak egy dolog persze.”

„Még túl korán van, ráadásul Jerez egy olyan helyszín, ahol nem versenyzünk – emellett soha nem is versenyzünk olyan körülmények között, ahol a hőmérséklet 5-8 °C között alakul. És az aszfalt felülete is elég durva.”

„Szóval jó a Ferrari, de vajon ugyanilyen jók lesznek akkor is, amikor elkezdünk versenyezni? Barcelonában egy kicsit közelebb kerülünk a válaszhoz. Persze ez még nem von le semmit abból, hogy jó formában kezdtek.”

Felipe Massa egyetért Ricciardóval abban, ha a Ferrari Barcelonában is hasonlóan jó formát mutat, számolni kell velük idén.

„Még csak most vagyunk túl az első néhány tesztnapon, még nagy utat kell megtenni” – mondta a Williams brazilja.

„Ha ezek a srácok, akik ilyen remek köridőket futottak – például a Ferrari –, Barcelonában is ilyen erősek lesznek, akkor talán elkezdhetünk azon gondolkodni, hogy idén bizony odatehetik magukat. De még túl korai megmondani ezt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!