Friss hírek

Technikai gond miatt küszködött Hamilton Japánban

A McLaren Forma-1-es csapata kiderítette, Lewis Hamilton suzukai küszködését a hátsó felfüggesztés meghibásodása okozta az elmúlt hétvégén.


A McLaren Forma-1-es csapata kiderítette, Lewis Hamilton suzukai küszködését a hátsó felfüggesztés meghibásodása okozta az elmúlt hétvégén.

A 2008-as év világbajnoka az időmérőn, valamint a versenyen is alulkormányzottságra panaszkodott, és végül csak az ötödik helyen intette le a kockás zászlót.

A brit pilóta Koreában újságíróknak nyilatkozva elmondta, csapata kiderítette, mi volt a gond az autóval.

Amikor az Autosport munkatársa arról faggatta, a rossz beállítások miatt küszködött-e Japánban, Hamilton így felelt: „Valójában nem. Tudom, hogy az autóm nagyon jó, szóval elég ritka, hogy rosszul állítom be. Ha pedig mégis, akkor nem olyan jelentős mértékben, szóval tudom kezelni a dogot.”

„De ezúttal borzasztó volt, valósággal sokkolt. Reméltem, hogy nem az én hibám volt. Szerencsére a srácok alapos ellenőrzést tartottak a futam után, és kiderült, hogy egy alkatrész meghibásodott a hátsó felfüggesztésnél.”

„Nem magával a felfüggesztéssel volt gond, hiszen még tudtam vezetni az autót. Csupán egy olyan elem ment tönkre, mely segítette az egyensúlyt. Örülök, hogy kiderült, szóval ezen a hétvégén már nem okoz majd problémát.”

Hamilton hátránya 42 pont a világbajnoki küzdelemben az élen álló Fernando Alonsóval szemben, ám még nem mondott le a végső győzelemről.

„Versenyképes autónk van, szóval még harcban vagyunk. Szingapúrban és Monzában gyorsabbak voltunk náluk, szóval továbbra is mi vagyunk az egyik meghatározó erő a bajnokságban. A legutóbbi két versenyen 35 pontot gyűjthettünk volna. Még 125 pont szerezhető, és továbbra is keményen nyomjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!