Teljesen új autót épít az Alfa Romeo

99 GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing C38, action during the 2019 Formula One World Championship, Abu Dhabi Grand Prix from November 28 to december 1 in Yas Marina - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Fotó: Alfa Romeo Racing
Frederic Vasseur csapatfőnök elmondása szerint egy teljesen új autót épít a 2020-as Forma-1-es idényre az Alfa Romeo.

Mivel a technikai szabályok tavalyhoz képest nem változnak az F1-ben, a legtöbb istálló tavalyi autóját fejleszti tovább az idei esztendőre, értelemszerűen igyekezve kijavítani azokat a gyenge pontokat, melyet 2019-ben problémákat okoztak.

Az Alfa Romeo tavaly a 8. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, és mivel ezzel az eredménnyel a várakozásokon alul teljesített, mindenképp javítani szeretnének idén.

„Egy teljesen új autót építünk” – idézte Fred Vasseur szavait a lengyel sport.pl című portál.

„Meglátjuk majd, hogyan alakul, de szerintem jó alapokkal rendelkezünk az új szezonra. Arra alapozva kell fejlődnünk, amit tavaly megtanultunk. Meg kell értenünk, pontosan mi miatt kerültünk hátrányba.”

Az Alfa Romeo számára egyébként nem ment zökkenőmentesen az új autó fejlesztése: még decemberben a csapat új autója megbukott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjein, mely hetekkel vethette vissza az istálló munkáját. Néhány napja érkezett a hír, az új, 2020-as modell másodjára átment a töréspróbákon.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!