Hungary-3@2xCreated with Sketch.
  Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

GP TOSCANA FERRARI 1000 F1/2020 -  DOMENICA 13/09/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc
Fotó: Scuderia Ferrari

Teljesen új motort épít 2021-re a Ferrari

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Teljesen új motort épít 2021-re a Ferrari

Lesznek fejlesztései a Ferrari Forma-1-es csapatának a jövő hétvégi Orosz Nagydíjra, a csapatnál azonban nem számítanak arra, hogy ezektől jelentősen megváltozik versenyképességük. 2021-ben viszont előrelépni a Scuderia, többek között egy teljesen új motorral készül az új idényre.

A maranellóiak kiábrándító formában teljesítettek az elmúlt időszakban: amellett, hogy nincs meg a kellő motorerő, az SF1000-es versenygép aerodinamikai hatékonyságával is gondok vannak, ráadásul a gumikkal is egyre jobban küszködnek a versenyzők.

A csapatnál persze gőzerővel dolgoznak azon, hogy még idén javítsanak autójuk versenyképességén – már csak azért is, mert 2021-re nem sokat lehet majd változtatni az idei versenygépeken.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elárulta, a soron következő, szocsi versenyen pályára visznek néhány fejlesztést.

„Lesznek kisebb fejlesztések, de ettől nem fog változni a kép” – mondta a szakember.

„Jelenleg azt gondolom, nincs meg a tempónk a versenyeken, és valamiért túlságosan is fogyasztjuk az abroncsokat. Az újítások pedig nem ezt a problémát fogják megoldani.”

„A magunk részéről felül kell vizsgálnunk a projektet 2021-et szem előtt tartva. Véleményem szerint ez még némi időbe telik.”

Binotto a Corriere della Sera című lapnak adott interjújában arról is beszélt, megpróbálják a lehető legjobban felhasználni a fejlesztési zsetonokat, a 2021-es motor pedig teljesen új lesz majd.

„A következő versenyautónk szükségszerűen a mostani evolúciója lesz a szabályok korlátai miatt” – magyarázta a svájci szakember.

„De vannak lehetőségek. A motor teljesen új lesz, hónapok óta teszteljük már a próbapadon, és számítunk is rá!”

„Emellett mostanában lesz egy fontos aerodinamikai változás, amit megszavaz a Motorsport Világtanács, főleg az autók hátuljára vonatkozó módosításokat illetően.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Teljesen új motort épít 2021-re a Ferrari
Grosjeant meglepte, hogy mindkettejüket kirúgják
Vettel: Méltósággal akarok búcsúzni a Ferraritól
A Mercedes kiszereli a DAS-rendszert autóiból
Hamilton az FIA-t kritizálja Petrov foglalkoztatása miatt
Az F1-es Portugál Nagydíj TV-közvetítései