Teltházas versenyt rendezne Silverstone, és Monacóban is lesznek nézők - F1VILÁG.HU

Teltházas versenyt rendezne Silverstone, és Monacóban is lesznek nézők

HIRDETÉS
Tömött lelátók előtt rendezne Forma-1-es versenyt idén júliusban Silverstone, így számos brit sportszervezethez hasonlóan támogatják a „vakcinaútlevél”, valamint a szigorú koronavírus-tesztelés bevezetését.
2020 British Grand Prix,Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes first lap

Az elmúlt évben a legendás brit versenypályán két F1-es futamot is rendeztek, ezeket azonban zárt kapuk mögött tudták csak megtartani, MotoGP-versenyüket pedig törölniük kellett.

A Forma-1 mezőnye idén július 16-18. között vendégszerepel majd Silverstone-ban, míg a MotoGP futamát augusztus 29-én tartják.

A brit kormány a következő hónapokban fokozatosan kíván enyhíteni a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorításokon. Május 17-től például a szabadtéri rendezvényeket 10 ezer főig, vagy a helyszín befogadóképességének 25 százalékáig tölthetik meg vendégekkel, június 21-től pedig további enyhítések jöhetnek, és a nyárra tervezett sporteseményeken már ott lehetnek a rajongók.

Silverstone ezért teljes mértékben támogatja a „vakcinaútlevelek” bevezetését, illetve a koronavírus-tesztelést, hogy a rajongók biztonságosan ott lehessenek a Brit Nagydíjon.

Nagy-Britanniában a felnőtt lakosság több mint fele megkapta már a koronavírus elleni vakcina első dózisát.

Olasz sajtóhírek szerint közben döntés született arról is, hogy a Monacói Nagydíjon a teljes befogadóképesség 40 százalékát használják majd ki, így a monte-carlói versenyen is lehetnek rajongók.

Ahogyan arról kedden beszámoltunk, az egyelőre még nem tudni, hogy a júliusi Osztrák Nagydíjon lehetnek-e nézők. A Magyar Nagydíjat nézők előtt tartanák meg a nyár közepén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!