Tényleg olyan nagy az ellentét Ocon és Gasly között? - F1VILÁG.HU

Tényleg olyan nagy az ellentét Ocon és Gasly között?

HIRDETÉS
Az Alpine két pilótája közötti rivalizálás egészen a gyerekkorukig nyúlik vissza, de vajon ez alááshatja kettejük csapattársi viszonyát? Ők maguk nyilatkoztak a témában.
Pierre Gasly Esteban Ocon Alpine

Esteban Ocon és Pierre Gasly 1996-ban születtek Franciaország normandiai régiójában, így a junior karrierjeik során rendre egymás ellen versenyeztek. Az F1 felé vezető rögös úton ez komoly rivalizáláshoz vezetett kettejük között, amivel a média különösen azt követően kezdett foglalkozni, hogy kiderült: a két fiatal pilóta 2023-ban csapattársak lesznek az Alpine-nál. De vajon ez tényleg problémát okozhat az istállón belül? Ocon szerint nagy barátság nem várható közöttük, de vannak olyan profik, hogy a személyes ellentéteiket képesek legyenek félretenni.

„Nyilván a média szereti ezeket a történeteket. Mindketten profik vagyunk. Azt fogjuk hozni, amire szükség van, de legjobb barátok nem leszünk. Mindez addig nem számít, amíg jó a légkör a csapaton belül. Jelenleg ez a helyzet, és ez így is fog maradni. „Fontos fenntartani azt a nyílt kommunikációt, amit jelenleg is folytatunk. Még nem tartunk ott, hogy minden versenyt meg tudunk nyerni, ezért folytatnunk kell a fejlesztéseket. Ehhez a kommunikáció áramlása is szükséges. Én nem aggódom, ez egy jó együttműködés lesz” – szögezte le.

A témához hozzászólva Gasly elárulta: a téli szünet során egészen sok időt töltöttek egymással, így eddig minden rendben van közöttük.

„Eddig nagyon jó” – kommentálta kettejük viszonyát. „Decemberben sok időt töltöttünk a gyárban, együtt utaztunk Finnországba, és Párizsba is ellátogattunk. Azt kell mondanom, elégedett vagyok. Mindketten pontosan tisztában vagyunk az előttünk álló feladattal. A célunk az, hogy futamgyőzelmeket szerezzünk. Hogyan érjük ezt el? Együttműködve, jó visszajelzéseket adva a csapatnak, motiválva a többieket. Jó légkört akarunk teremteni, és nem kétség, hogy sikeres lesz az együttműködés” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!