Terítéken lesz a Red Bull-ügy a hétfői ülésen - F1VILÁG.HU

Terítéken lesz a Red Bull-ügy a hétfői ülésen

HIRDETÉS

A Technikai Munkacsoport hétfőn tervezett ülést tart Londonban, azonban a hétvégi események után egyik fő témája a Red Bull vitatott motorvezérlésének illetve az erre vonatkozó szabályok tisztázása lesz.


A Technikai Munkacsoport hétfőn tervezett ülést tart Londonban, azonban a hétvégi események után egyik fő témája a Red Bull vitatott motorvezérlésének illetve az erre vonatkozó szabályok tisztázása lesz.

Az FIA nem sokkal a vasárnapi Német Nagydíj előtt hozta nyilvánosságra, hogy a technikai delegátus vezetője, Jo Bauer talált valami kivetnivalót a Red Bull motorvezérlésében, amit továbbított a stewardok felé.

A sportfelügyelők végül legálisnak minősítették az energiaital-gyárosok rendszerét, így nem is követte szankció az esetet, azonban az irányító testület minél előbb tisztázni szeretné az ide vonatkozó szabályokat, a későbbi félreértések elkerülése végett.

„Biztos vagyok abban, hogy lesz erről még vita” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. „Holnap lesz a technikai munkacsoport legközelebbi ülése, és nyilvánvalóan ez is egy napirendi pont lesz, amit nem is bánok, hiszen minél előbb tisztázni kell ezt az estetet.”

Horner azt is elmondta, hogy semmi kétsége afelől, hogy szabályos az autójuk, az pedig badarság, hogy lépésükkel vétettek volna a szabályok szelleme ellen.

„A szabályok teljesen tiszták, vagy lehet valamit, vagy nem. A Renault nyilatkozott az ügyben, a stewardok meghallgatták őket, megnézték a bizonyítékokat, nem csak erről, hanem az idei év összes versenyéről, és megállapították, hogy teljesen szabályos az autó.”

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elárulta, hogy dolgozóit arra kérte a futam előtt, hogy ne is foglalkozzanak az üggyel, csakis a saját dolgukra koncentráljanak, ne engedjék, hogy bármi is elvonja a figyelmüket.

A szakember hozzátette: „Először is meg kell tudnunk, hogy mit is nehezményezett a technikai delegátus, és mi volt a stewardok álláspontja. Egyelőre nem tudok mit hozzátenni. Hétfőn összeül a technikai munkacsoport, és ez is téma lesz.”

„Mi teljes mértékben megbízunk a szabályalkotóban, az FIA-ban, hogy mindent megtesz azért, hogy sportszerű legyen a küzdelem. Ha bármi kétségem lenne, hogy ez nem így van, akkor mást kellene csinálnom.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!