Toszkán Nagydíj

Theissen: A BMW megoldja az idei problémákat

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen úgy gondolja, hogy csapata meg fogja találni az okát annak, hogy miért nem tudta tartani a fejlesztési ütemet a Ferrarival és a McLarennel az idei szezonban.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen úgy gondolja, hogy csapata meg fogja találni az okát annak, hogy miért nem tudta tartani a fejlesztési ütemet a Ferrarival és a McLarennel az idei szezonban.

A német-svájci alakulat versenygépe fantasztikusan muzsikált a szezon első felében, amit az is bizonyít, hogy Robert Kubica az idény hetedik állomásának helyet adó Kanadai Nagydíjon megszerezte pályafutása és csapata első futamgyőzelmét a Forma-1-ben.

Annak ellenére, hogy a lengyel versenyző egy rövid ideig még a bajnokságot is vezette, a BMW egyszerűen képtelen volt tartani a fejlesztési tempót ellenfeleivel, így a szezon második felében talajt vesztett.

Theissen tisztában van azzal, hogy ezen a területen kell a legnagyobb fejlődést elérniük, ha harcba szeretnének szállni a bajnoki címért a következő idényben.

A szakember azonban nem aggódik túlságosan, mert meggyőződése, hogy csapata hamarosan már tudni fogja a gyengélkedés pontos okát.

“Jelenleg az analizálás fázisában vagyunk” – mondta Theissen a fejlesztési problémákról. “Ugyanazt az utat járjuk, mint a szezon elején, mikor az új autó kezdeti teljesítménye nem volt kielégítő.”

“Biztos vagyok abban, hogy megoldást találunk arra, hogy ismét meredekebb legyen a fejlesztési görbénk. A tavalyi évben erősek voltunk ezen a területen, sokat fejlődtünk a szezon során, így nem látok okot arra, miért ne tudnánk ismét erősek lenni.”

Theissen szerint az, hogy már korán megkezdték új autójuk tervezését, nem volt kihatással az idei teljesítményükre.

“Nem, ez biztos nem lehetett probléma” – magyarázta. “Párhuzamosan futtattuk a programokat, és a legfőbb probléma az volt, hogy azok az elemek, melyek a szimuláció során, és a szélcsatornában előnyösnek bizonyultak, nem hozták a várt eredményeket a versenypályán. Ez az, amit meg kell vizsgálnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS