Theissen védelmébe vette Heidfeldet - F1VILÁG.HU

Theissen védelmébe vette Heidfeldet

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen biztos benne, hogy a német versenyző hamarosan túljut a nehézségeken, és felveszi majd a versenyt csapattársával az időmérő edzéseken.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen biztos benne, hogy a német versenyző hamarosan túljut a nehézségeken, és felveszi majd a versenyt csapattársával az időmérő edzéseken.

Heidfeld szerdán adott interjújában elhintette, egy kissé kezd aggóni amiatt, hogy csapattársa, Robert Kubica eddig szinte kivétel nélkül jobban teljesített nála az idei évben.

A német versenyző azt is elárulta, hogy a tavalyi autót vezethetőbbnek találta, , bár hangsúlyozta, ez nem lehet kifogás relatíve gyengébb teljesítményére, ugyanis mindketten azonos technikával mennek.

 

Theissen azonban elmondta, a BMW mindent megtesz annak érdekében, hogy Heidfeld mielőbb túljusson a problémákon.

“Tény, hogy egy évvel ezelőtt jobban ment csapattársánál az időmérő edzéseken. Ez komoly különbség a tavalyi esztendőhöz képest, és nekünk azon kell lennünk, hogy megtudjuk, mi lehet ennek az oka” – mondta a német szakember Monacóban.

“Valahogy meg kell találnunk azokat a beállításokat, melyekkel ki tudja hozni a maximumot autójából egy kör alatt. A versenyteljesítményével nincsenek gondok, kiváló előzéseket mutatott be eddig is.”

“Megkockáztatom, hogy ő az egyik legjobb előző a jelenlegi mezőnyben. Éppen ezért nem szabad drasztikus módosításokat eszközölni, óvatosan kell finomítani a dolgokon, hogy ne zavarjuk össze.”

“Hasonló a helyzet, mint amivel Robert esetében találtuk szembe magunkat még a tavalyi évben. Nem volt könnyű helyzetben, hiszen egy teljesen új környezetbe csöppent, amit meg kellett szoknia. Azonban nem aggódom túlságosan Heidfeld miatt, mert biztos vagyok benne, hogy mielőbb megoldást találunk a helyzetre.”

Theissen továbbá azt is elmondta, jövő évi versenyzői felállásukról valószínűleg csak a nyári szünetben döntenek.

“Megvan az időbeosztásunk, és ehhez tartjuk magunkat. Éppen ezért a versenyzőkről csak a nyári szünetben döntünk. Nem azt mondom, hogy nem fogjuk előrébb, vagy hátrébb tolni ezt az időpontot, de az biztos, hogy nyáron döntünk jövő évi felállásunkról” – erősítette meg a BMW motorsport igazgatója.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!