Tilos lesz a DRS-használat a zandvoorti döntött kanyarban - F1VILÁG.HU

Tilos lesz a DRS-használat a zandvoorti döntött kanyarban

HIRDETÉS
Még nehezebb lesz előzniük a Forma-1-es versenyzőknek Zandvoortban a hétvégén, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ugyanis úgy döntött, a holland pálya döntött kanyarjában nem használhatják majd a DRS-rendszert.
Max Verstappen, Zandvoort, banked corner

Mivel a szűk pályán eleve nehézkesnek ígérkezik az előzés, sokan abban bíztak, az utolsó, padlógázas döntött kanyar a DRS-sel együtt lehetőséget kínál majd a pilótáknak.

A számítógépes szimulációk azt mutatták, hogy a 678 méteres célegyenes mellé a padlógázas döntött kanyar egy 340 méteres padlógázas szakaszt tesz lehetővé a versenyzőknek.

A kanyar annyira dől – egészen pontosan 18 fokban –, hogy a versenyautókra elegendő terhelés hat ahhoz, hogy a kanyarban nyitva legyenek a hátsó szárnyak. Az FIA viszont úgy döntött, az első Holland Nagydíjon inkább a biztonságra játszik, ezért csak a kanyar után engedélyezi a DRS-használatot.

„Ez az FIA döntése. Egyszerűen szeretnék látni, hogy megy majd idén, és szeretnének valós adatokat gyűjteni” – mondta a verseny főszervezője, a korábbi F1-es pilóta, Jan Lammers.

„Nem vállalnak semmilyen kockázatot, és ez érthető is, hiszen 36 év után ez lesz az első verseny itt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!