Tiltakoznak majd a riválisok a McLaren autója ellen

A riválisok részéről komoly ellenállásba ütközhet a McLaren Mercedes 2012-es versenyautója, az ugyanis olyan innovációkat vonultat majd fel, melyek kiverhetik a biztosítékot a Red Bullnál, vagy éppen a Ferrarinál.


A riválisok részéről komoly ellenállásba ütközhet a McLaren Mercedes 2012-es versenyautója, az ugyanis olyan innovációkat vonultat majd fel, melyek kiverhetik a biztosítékot a Red Bullnál, vagy éppen a Ferrarinál.

Ezt maga a McLaren Applied Technologies ügyvezetője, Geoff McGrath árulta el az Autosport című brit szaklapnak. Az MP4-27-es konstrukciót szerdán mutatják be a nagyközönségnek wokingban, és a csapat minden bizonnyal komoly csatát lesz kénytelen megvívni az ellenfelekkel.

„Vannak technikai innovációk az autón, melyek azonnal szembetűnnek, ha ránézünk” – fogalmazott McGrath, majd hozzátette, a McLaren felkészült arra, hogy szembeszálljon az ellene fellépőkkel.

A szakember elmondta, a brit alakulat megfizette az árát annak, hogy túl óvatos volt az elmúlt években, így idén olyan autóval szeretnének rajthoz állni, mely a világbajnoki címért harcolhat.

„Lemaradva kezdtünk az elmúlt pár évben – ez pedig nagyon kiábrándító dolog. Viszont bármikor is voltunk lemaradva, mindig mi voltunk a leggyorsabbak, akik felzárkóztunk. Amíg el nem kezdődnek az első tesztek, a mérnökök nem tudják biztosan, hogy jól dolgoztak-e.”

Az Autosport szerint a McLaren főként az autó egykörös tempójára összpontosított a fejlesztés során abban a reményben, hogy idén jóval többször rajtoljon majd az első helyről, hogy aztán irányítása alatt tartsa a versenyeket.

McGrath elismerte, ha csapata sikeres akar lenni 2012-ben, rendkívül fontos, hogy az időmérőn a Red Bull fölé kerekedjen.

„Vettel egy briliáns versenyző, hiszen a szezon végén egyértelműen nekünk volt a legjobb autónk. Ami azt illeti, próbálunk rájönni, mit csinál, ami ennyire jó. Hogy tudta kihúzni a zsebéből minden alkalommal a leggyorsabb időmérős kört? Szerintünk ez csak a versenyzőn múlott. Nincs trükk az autókon, egyszerűen csak többet hozott ki belőle, mint mi a miénkből.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!