Friss hírek

Tisztázta Wolff sajnálkozó nyilatkozatát a Mercedes

Tiszta vizet öntött a pohárba a Mercedes Forma-1-es csapata azzal az interjúval kapcsolatban, melyet Toto Wolff adott egy holland lapnak, és melyben a német istálló csapatfőnöke úgy fogalmazott, nagyon bánja azokat a szócsatákat, melyeket a Red Bullt irányító Christian Hornerrel folytatott tavaly.

A két istálló csapatfőnöke a 2021-es idény során több alkalommal is éles szópárbajt vívott a médián keresztül, nemrég pedig megjelent egy interjú a holland Formule 1 magazinban, melyben Toto Wolff arról beszélt, nem kellett volna ilyen csúnyán egymásnak esniük a bajnoki harc közepette.

„Nagyon bánom” – idézi a lap Wolff szavait. „Én mindig próbálok profi maradni, igyekszem profi módon hozzáállni a dolgokhoz. De való igaz, hogy egy ponton nagyon átment személyeskedésbe a dolog kettőnk között.”

Hirdetés
 

„Ő azt mondta nekem, hogy ’fogjam be a számat’, én pedig azt válaszoltam neki, hogy olyan, mint egy ’szófosó’, és túl sokat beszél a kamerák előtt. Nem kellett volna ezt mondanom.”

„Ez egy professzionális kapcsolat, és az ember tudja, hogy még a legnagyobb ellenségének is van egy legjobb barátja, szóval kell, hogy legyen tisztelet, még ha párharcot is vívtok egy profi környezetben.”

A Mercedes ugyanakkor tisztázta, Wolff ezen mondatai még a szeptember eleji Holland Nagydíj hétvégéjén hangzottak el, ám a lap csak most közölte a szakemberrel készített interjút.

A német istálló vélhetően azért igyekezett ezt tisztázni, mert a bajnokság hajrájában csak tovább fokozódott a feszültség a két istálló között, nem is beszélve a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjról, ahol végül Max Verstappen hódította el a világbajnoki címet.

Az utolsó verseny eseményeivel kapcsolatban pedig a Mercedes álláspontja nem változott, továbbra is úgy érzik, ellopták tőlük a világbajnoki címet, habár bíznak a Nemzetközi Automobil Szövetség belső vizsgálatában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!