Tisztázta Wolff sajnálkozó nyilatkozatát a Mercedes - F1VILÁG.HU

Tisztázta Wolff sajnálkozó nyilatkozatát a Mercedes

HIRDETÉS
Tiszta vizet öntött a pohárba a Mercedes Forma-1-es csapata azzal az interjúval kapcsolatban, melyet Toto Wolff adott egy holland lapnak, és melyben a német istálló csapatfőnöke úgy fogalmazott, nagyon bánja azokat a szócsatákat, melyeket a Red Bullt irányító Christian Hornerrel folytatott tavaly.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 26: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Mercedes GP Executive Director Toto Wolff talk in the Paddock during practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 26, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A két istálló csapatfőnöke a 2021-es idény során több alkalommal is éles szópárbajt vívott a médián keresztül, nemrég pedig megjelent egy interjú a holland Formule 1 magazinban, melyben Toto Wolff arról beszélt, nem kellett volna ilyen csúnyán egymásnak esniük a bajnoki harc közepette.

„Nagyon bánom” – idézi a lap Wolff szavait. „Én mindig próbálok profi maradni, igyekszem profi módon hozzáállni a dolgokhoz. De való igaz, hogy egy ponton nagyon átment személyeskedésbe a dolog kettőnk között.”

„Ő azt mondta nekem, hogy ’fogjam be a számat’, én pedig azt válaszoltam neki, hogy olyan, mint egy ’szófosó’, és túl sokat beszél a kamerák előtt. Nem kellett volna ezt mondanom.”

„Ez egy professzionális kapcsolat, és az ember tudja, hogy még a legnagyobb ellenségének is van egy legjobb barátja, szóval kell, hogy legyen tisztelet, még ha párharcot is vívtok egy profi környezetben.”

A Mercedes ugyanakkor tisztázta, Wolff ezen mondatai még a szeptember eleji Holland Nagydíj hétvégéjén hangzottak el, ám a lap csak most közölte a szakemberrel készített interjút.

A német istálló vélhetően azért igyekezett ezt tisztázni, mert a bajnokság hajrájában csak tovább fokozódott a feszültség a két istálló között, nem is beszélve a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjról, ahol végül Max Verstappen hódította el a világbajnoki címet.

Az utolsó verseny eseményeivel kapcsolatban pedig a Mercedes álláspontja nem változott, továbbra is úgy érzik, ellopták tőlük a világbajnoki címet, habár bíznak a Nemzetközi Automobil Szövetség belső vizsgálatában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!