Tisztázták: Nincs harag Ocon és Gasly között - F1VILÁG.HU

Tisztázták: Nincs harag Ocon és Gasly között

HIRDETÉS
Nincs feszültség az Alpine Forma-1-es csapatánál a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon történt baleset miatt. A csapat kiváló eredményt érhetett volna el Melbourne-ben, végül azonban pont nélkül távozott.
Pierre Gasly, Alpine

A francia istálló versenyzői remekül helytálltak a szezon harmadik futamán, Pierre Gasly jó úton haladt afelé, hogy az 5. helyen érjen célba, és csapattársa, Esteban Ocon is a pontszerzők között végzett volna. A versenyt azonban az 56. körben Kevin Magnussen incidense miatt másodszor is piros zászlókkal megszakították, a versenyirányítás pedig úgy döntött, a futam újabb állórajttal folytatódik majd. Ez lett végül a veszte az Alpine-nak: Gasly a startot követően elfékezte magát az 1-es kanyarban, a fűre csúszott, majd, amikor próbált visszaevickélni a pályára, nem volt eléggé körültekintő, és a falnak szorította csapattársát, Ocont, a baleset következtében pedig mindketten kiestek.

„Nem igazán tudok mit mondani, rettentően csalódott vagyok, és szeretnék csak a pozitívumokra összpontosítani” – mondta szűkszavúan Gasly a leintés után.

Az Alpine másik pilótája, Ocon a leintés után azt mondta, csapattársa elnézést kért tőle a történtekért.

„Nagyon kaotikus volt az utolsó újraindítás, rengeteg autó csúszott ki, Pierre pedig próbált visszajönni a pályára, nem hagyott nekem helyet, és összeütköztünk” – mondta a francia. „Viszont nem haragszom, lehetett volna bárki más is, bocsánatot is kért, szóval ebből a szempontból minden rendben.”

A két versenyző aztán nem sokkal egy közös videót töltött fel a közösségi oldalakra, ez alapján pedig valóban úgy tűnik, mindent tisztáztak csapaton belül.

„Nehéz megemészteni, elég sz*r lett a végkifejlet, viszont pozitívum, hogy csapatként nagyon jó tempót mutattunk a versenyen, és kétségkívül vannak pozitívumok, amiket magunkkal tudunk vinni” – magyarázta Gasly. „Erre fókuszálunk, és tovább lépünk, Bakura koncentrálunk.”

Ocon hozzátette: „Sok jó dolog történt ezen a hétvégén, ugyanolyan gyorsak voltunk, mint az elöl lévők, de a dolgok nem álltak össze ezen a hétvégén, mindig a rossz oldalra kerültünk. Jó lecke volt mindannyiunk számára, és megerősödve fogunk visszatérni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!