IMOLAGP

Titkos tesztet tartott a Mercedes – lázadnak a riválisok

Titkos gumitesztet hajtott végre a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat követően a Mercedes AMG Petronas csapata Barcelonában – a riválisok csalással vádolják az istállót, az Ezüstnyilak azonban azzal védekeznek, a kihasználták a szabályok által nyújtott kiskapukat.


Titkos gumitesztet hajtott végre a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat követően a Mercedes AMG Petronas csapata Barcelonában – a riválisok csalással vádolják az istállót, az Ezüstnyilak azonban azzal védekeznek, a kihasználták a szabályok által nyújtott kiskapukat.

A brackley-i gárda az idei szezon eddig eltelt versenyein sokat küszködött a Pirelli abroncsaival – bár a W04-es versenygépek egykörös tempója ígéretesnek mutatkozott, a versenyen a pilóták rendre visszaestek a túlzott gumikopás miatt.

A Mercedes a hírek szerint Barcelonában, a Spanyol Nagydíjat követően egy 1000 km-es gumitesztet hajtott végre, az AUTOSPORT című angol szaklap pedig úgy tudja, a riválisok egyáltalán nem örülnek annak, hogy a német istállónak lehetősége volt erre.

Bár az idényközi teszteket tiltják a szabályok, úgy tudni, a Mercedest a Pirelli kérte fel arra, hogy segítsen megoldani azokat a problémákat, melyekkel az olasz gumigyártó szembesült az elmúlt versenyek során.

A Mercedestől származó információk szerint a tesztet azért engedélyezték, mert a Pirellinek lehetősége van arra, hogy felkérjen egyet csapatot egy privát tesztre, hogy segítsen az abroncsok fejlesztésében, ha a körülmények megkívánják.

A Mercedesnél kijelentették, a szabályok szerint jártak el, az AUTOSPORT azonban úgy tudja, több csapat is elégedetlen, és az ügy már a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) asztalán van.

Ross Brawn csapatfőnök Monacóban elmondta, a barcelonai versenyhétvége óta keményen dolgoztak a gumiproblémák megoldásán, ám nem tett említést a privát tesztről, amikor arról kérdezték, pontosan hogyan is dolgoztak az elmúlt hetekben.

„Amikor hazaértünk Barcelonából, hosszú és részletes értekezleteket tartottunk, és úgy döntöttünk, elvégzünk bizonyos dolgokat” – mondta a szakember.

„Már ekkor is sok minden volt folyamatban, szóval nem szeretném azt a benyomást kelteni, hogy visszatértünk, és hirtelen minden elkezdett működni. Már ekkor rengeteg munka folyt.”

„Változtatásokkal érkeztünk Monacóba, és majdhogynem lehetetlen megjósolni ezen a helyszínen, hogy ezek az újítások miképp működnek. Viszont hisszük, hogy jó irányba indultunk el, és Montrealban tovább tisztulhat a kép.”

„Viszont csak Silverstone-ban derül ki pontosan, hogy állunk, és lesznek további változtatások is.”

A Mercedes versenyzői kiválóan szerepeltek a Monacói Nagydíj tegnapi időmérő edzésén: Nico Rosberg a pole pozícióból vághat neki a mai futamnak, míg csapattársa, Lewis Hamilton közvetlenül mellőle rajtolhat majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!