Tíz rajthelyes büntetést kap Maldonado

Tíz rajthelyes büntetést kap a hétvégi Japán Nagydíjon a Lotus versenyzője, Pastor Maldonado.


Tíz rajthelyes büntetést kap a hétvégi Japán Nagydíjon a Lotus versenyzője, Pastor Maldonado.

A venezuelai versenyző autójában ki kellett cserélni a V6-os erőforrás egyik komponensét, és mivel az már a hatodik az idei szezonban, a szabályok szerint büntetést kap.

Maldonado autójában még a pénteki első szabadedzést megelőzően cserélték ki a belső égésű motort. Ha a Lotus versenyzője a tizenkettediknél rosszabb helyen végez az időmérőn – amire valljuk be, van esély –, két hétvége során kell letöltenie a 10 rajthelyes büntetést.

A csapat egyébként számított a cserére azok után, hogy a bajnokság első felében rengeteg problémája volt a Renault erőforrásával.

Ha Maldonado versenygépében az erőforrás még egy elemét ki kell cserélni egy hatodikra, újabb 5 rajthelyes büntetést kap, ha pedig egy hetedik komponenst is be kell építeni autójába, nem kerülheti el az újabb 10 rajthelyes büntetést.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!