Tíznél is több fejlesztéssel készül a McLaren - F1VILÁG.HU

Tíznél is több fejlesztéssel készül a McLaren

Több mint tíz új fejlesztéssel érkezik a hétvégi Spanyol Nagydíjra a McLaren-Mercedes alakulata – árulta el a csapat főmérnöke, Tim Goss.


Több mint tíz új fejlesztéssel érkezik a hétvégi Spanyol Nagydíjra a McLaren-Mercedes alakulata – árulta el a csapat főmérnöke, Tim Goss.

A wokingi gárda tervei szerint Barcelonában azokat a fejlesztéseket is felszereli autóira, melyeket a másfél héttel ezelőtti Török Nagydíjon nem sikerült, miután úgy érezte, hosszú távon megbízhatósági kockázatot jelentenének.

„Szokás szerint ezúttal is könyörtelen tempóban folytatjuk a fejlesztést” – mondta Timo Goss főmérnök egy szerdai telefonos konferencián.

„A célunk, hogy versenyeket nyerjünk és világbajnokok legyünk, ehhez pedig csökkentenünk kell a különbséget a Red Bullhoz képest. Viszont megpróbáljuk távol tartani a problémákat. Volt egy új csomagunk Törökországban. Mindig megpróbáljuk a lehető leghamarabb pályára vinni az új fejlesztéseket. A Török Nagydíj előtt azonban volt némi problémánk, ami azt jelentette, hogy nem voltunk biztosak abban, a fejlesztések teljesíteni tudják a versenytávot. Tehát az utolsó pillanatban leszereltük őket. Spanyolországban, pénteken ismét kiértékeljük majd a problémás elemeket.”

A szakember hozzátette, meg lenne lepve, ha nem látnánk érdekes versenyt vasárnap az új szabályoknak köszönhetően, noha a barcelonai versenypályán korábban rendkívül nehéz volt előzni.

„Eddig drámai különbséget láttunk a futamokon, és minden bizonnyal a legtöbbünk igencsak meg lenne lepődve, ha a Spanyol Nagydíjjal más lenne a helyzet. Persze nem minden a DRS-ről és a KERS-ről szól. A gumik, illetve azok élettartama is komoly szerepet játszik abban, hogy látványos versenyeink legyenek.”

„Szerintem sokan meglepődnének, ha Spanyolországban nem látnánk szórakoztató versenyt. A gumikopás és az abroncsok élettartama jelentős szerepet játszik majd, és a DRS segíteni fog. Az egyik legkielégítőbb dolog számomra az idei szezonban, hogy előzések nem csak a DRS-zónában történnek.”

„Ha így lenne, akkor nagyon könnyű lenne jósolgatni. Sokkal izgalmasabbak így a versenyek a nézők számára, és ez remélhetőleg még több érdeklődőt vonz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!