Friss hírek

Több F1-es csapat érdeklődik az Aston Martin motorjai iránt

SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 06: Aston Martin logo on the nose of the Red Bull Racing RB13 during practice for the Formula One Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 6, 2017 in Suzuka.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images), Aston Martin logo, JapaneseGP2017

Több Forma-1-es istálló is érdeklődését fejezte ki az Aston Martin iránt, mely 2021-től motorszállítóként is jelen lehet a száguldó cirkuszban.

A brit autógyártó 2018-tól a Red Bull Racing névadó támogatója lesz a királykategóriában, és amennyiben elfogadhatónak tartja a következő motoréra szabályait, akár motorgyártóként is csatlakozhat a Forma-1-be.

Az Aston Martin elnöke és ügyvezetője, Andy Palmer azt mondta, egyelőre elégedettek a tervezett regulákkal, melyeket még októberben prezentáltak a Forma-1 elöljárói.

Az Aston Martin pedig már el is kezdett dolgozni a motorkoncepción, miután leszerződtette a korábban a Ferrari motorrészlegén dolgozó Joerg Rosst és Luca Marmorinit.

Ha az Aston Martin valóban F1-es motort épít majd, a Red Bull kétségkívül esélyes lesz annak használatára, és akár testvércsapata, a Toro Rosso is hasonló utat választhat.

Mindazonáltal úgy tudni, más, független csapatok is kapcsolatba léptek már az Aston Martinnal, mely a hírek szerint képes lenne kettőnél több istállónak is motorokat szállítani.

Arra a kérdésre, hogy a gyártó hány csapatot tudna ellátni erőforrásokkal, az Aston Martin elnöke így felelt a Motorsport.com-nak: „Van néhány nyers számításom a költségekre és az árakra vonatkozóan.”

„Az F1-ben foglalkozni kell az immaterális javakkal is, hiszen marketingértékről is beszélünk, nem feltétlenül fizikai megtérülésről. És a marketingnek hála remélhetőleg autókat tudunk majd eladni – ez az oka annak, hogy csináljuk.”

„Tervezünk előállni egy középmotoros autóval, hogy az riválisa legyen a Ferrari 488-asnak, ez pedig a Valkyrie.”

„A hitelesség megteremtése a lényeg arra az esetre, amikor szembe kell szállnunk a Ferrarival, a Lamborghinival, vagy a McLarennel a közutakon. A 2021-es szabályok időzítése kiváló, hiszen ekkor tervezünk előállni ezzel az autóval.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek